Det här är den vita kombibil som polisen nu söker, efter mordet på en 12-årig flicka i Hallunda natten till söndagen. Foto: Polisen

Här är bilen som söks efter mordet på 12-åringen

Polisen går nu ut med en bild på den vita kombibil som kopplas till skjutningen natten till den 2 augusti då en 12-årig flicka miste livet. Personer som har sett bilen uppmanas höra av sig.

  • Publicerad 16:41, 4 aug 2020

En övervakningskamera fångade den vita kombin på bild på brottsplatsen, utanför Shell-macken på Sankt Botvids väg, intill E4:an i Hallunda, vid tiden då flickan sköts.

Den som sett bilen uppmanas att höra av sig – i anslutning till brottsplatsen, men också före eller efter. Alla tips kan föra utredningen framåt.

Norra Botkyrka sörjer sin förlorade dotter

– Vi jobbar just nu aktivt med kartläggning och att få en bild av situationen, och vi är fortsatt intresserade av tips av olika slag, säger Mats Eriksson, presstalesperson hos polisen i region Stockholm.

Polisen letar efter vittnen

Under utredningen har det kommit fram uppgifter om att det ska ha funnits personer på platsen vid skottlossningen, som lämnat platsen innan polisen anlände. Det är angeläget för polisen att komma i kontakt med dessa personer, skriver polisen på sin hemsida.

Den som har någon i information att dela kan ringa 114 14 eller lämna sina iakttagelser via polisens kontaktformulär.

12-årig flicka skjuten till döds i Hallunda