Nybrogatan. Här kombineras co-working med mer traditionella kontorsplan. Foto: Arkitekt: 3XN. Illustration: Tomorrow.

Här är de nya planerna för Nybrogatan

Vi har tidigare berättat att stjärnkocken Björn Frantzén flyttar in i anrika Astoriabiografens lokaler på Östermalm. Nu presenteras ytterligare planer även för det intilliggande huset på Nybrogatan 17.

  • Publicerad 10:45, 28 jan 2019

Det är fastighetsbolaget Humlegården som under måndagsmorgonen avslöjar mer om den framtida utvecklingen av Nybrogatan. Det omfattande, och från motståndarhåll hårt kritiserade, byggprojektet består av två delar: dels restaureringen av Astoriahuset och dels uppförandet av en helt ny byggnad på Nybrogatan 17, intill Sofie Almquists plats.

Rivningen av Astoriahusets flygel har börjat

Redan i mitten av oktober 2018 skrev vi att Björn Frantzén öppnar en 1 200 kvadratmeter stor restaurang på adressen. Nu står det även klart att tre våningsplan på Nybrogatan tillfaller kontorsföretaget Convendum som sedan tidigare har elva så kallade coworking spaces i Stockholm.

Stjärnkrögare öppnar nytt i Astoria

– Vi är mycket glada över vår etablering på Nybrogatan som blir vårt flaggskepp vid Stureplan, säger Convendums vd Håkan Jeppsson i ett pressmeddelande.

I den nya byggnaden finns ytterligare 2 100 kvadratmeter kontor fördelat på tre våningsplan.

– Vi tar alltid utgångspunkt i platsen, med målsättningen att utforma ett så relevant erbjudande som möjligt. Här har vi valt att kombinera co-working med klassiska kontorsplan i en exceptionell miljö för att skapa en föränderlig plats där man som kund kan växa då behov uppstår, samtidigt som man får möjlighet att interagera med andra verksamheter, säger Anna Kullendorff, affärsutvecklingschef på Humlegården i pressmeddelandet.

Inflyttning sker under andra kvartalet 2020.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android