Team. Mustafa Inal och Adnan Yildiz framför entrén till Lilla mamma Rosa. Foto: Patrik Wirén

Här är det klassisk pizza som gäller

På nyöppnade Lilla Mamma Rosa i Norra Djurgårdsstaden serveras välbekanta smaker.

  • Publicerad 11:35, 6 nov 2019

Margherita, Capricciosa, Carbonara... Menyn hos LIlla mamma Rosa, belägen i hörnet Bobergsgatan/Labradorgatan, är kanske inte den mest fantasieggande du läst. Men det är inte heller tanken, förklarar Adnan Yildiz som driver restaurangen tillsammans med Mustafa Inal och Sadi Inal.

– Jag är trött på fantasigrejen och vill ha ett fungerande koncept. Alla gillar pizza, du blir alltid mätt och det smakar bra. Det är väldigt prisvärd mat som alltid fungerar, säger han.

Då kommer systembolaget till Norra Djurgårdsstaden

Det är dock inte stadens billigaste pizzor som serveras i lokalen, som rymmer 45 sittplatser. Prislappen ligger på mellan 99 och 145 kronor, något som Adnan menar är fullt rimligt utifrån kostnaderna.

– Visst, du kan hitta en pizza för 65 kronor, men ärligt talat, hur kan du äta den? Vad är det för kött på den pizzan? Ska man satsa på bra råvaror så kostar det, säger han bestämt.

Det har gått tre veckor sedan de öppnade dörrarna till restaurangen, där det både serveras lunch och middag, och det mesta har kommit på plats. Men fortfarande återstår en del. Den nuvarande disken ska flyttas för att ge plats åt en ny bar i samband med att de börjar servera alkohol. Och till våren planeras för en uteservering som på sikt även ska kunna användas vintertid.

Adnan Yildiz är entusiastisk inför planerna och trivs på sin nya adress.

– Det är ett jättefint område, nytt och fräscht och nära vattnet. Det känns bra!

Här får Norra Djurgårdsstaden ny mötesplats