Billigt. Lussebullarna säljs just nu för två kronor styck. Foto: Malou Brundin

Här är det rusning efter lussekatter i augusti

Orkar du inte vänta till lucia med att frossa i lussebullar? Du kan vara lugn, i Söderort säljs just nu 1 000 lussekatter per dag, jättebilligt.

  • Publicerad 18:00, 21 aug 2019

Det här med att sälja lussebullar bara kring lucia och jul är förlegat. Det tycker i alla fall Magnus Norinder, butikschef på Matdax i Hökarängen. Alla tre Matdax-butikerna i Söderort – Hökarängen, Hagsätra och Högdalen – säljer nämligen just nu lussekatter som aldrig förr.

– Vi säljer säkert 1 000 bullar om dagen, säger han.

Kommer sälja 20 000 bullar

Varje dag körs ett stort tråg med lussekatter in i butiks-ugnen, de säljs sedan billigt och reaktionen från kunderna är bara positiv, enligt Magnus Norinder.

– Många av våra kunder har inte de typiskt svenska traditionerna hemma så de äter det de tycker är gott, året om. Folk handlar som tusan. Jag tror att vi kommer sälja cirka 20 000 bullar de närmaste dagarna i våra tre butiker.

Det var efter att ha fått en fråga från sin brödleverantör om de ville köpa loss ett stort parti lussekatter från förra året, billigt, som lusseförsäljningen drog igång. Bullarna har legat i frysen sedan januari och tagit plats, därav det extremt låga priset, två kronor styck.

Men det är inte första gången Matdax säljer lussekatter ”fel” tid på året.

– Nej, jag tycker att man kan äta saffransbröd när som helst. Samtidigt blir det en kul grej för oss.

SL vill bygga fågelhotell på kolerakyrkogård

Nyheter "Anpassas till omgivningen" När blå linjen till Söderort byggs får även djurlivet sitt. På den gamla kolerakyrkogården nära Gullmarsplan byggs ett ventilationstorn med boplatser för humlor och småfåglar.onsdag 29/1 16:23

Så ska Älvsjö undvika överfulla förskolor

Nyheter ✓Flera tillfälliga lokaler måste rivas ✓Stort pussel för att lösa platsbristen Flera tillfälliga förskolor ska rivas. Samtidigt växer barnkullarna. Så här ska Älvsjö undvika att förskolorna blir överfulla – och att Älvsjöbarn placeras i Hägersten-Liljeholmen.onsdag 29/1 16:18