Entreprenör. Sam Egag har tagit över den gamla kiosken i Bagis. Foto: Sam Egag/Privat

Här är entreprenörens plan för gamla kiosken i Bagis

Många har undrat vad som egentligen pågår vid den gamla kiosken. Nu berättar nya ägaren om sin framtidsvision.

  • Publicerad 19:20, 28 jun 2017

Det är en gammal kiosk på Rusthållarvägen 52 som Sam Egag köpt. Nu är han i full färd med att göra om den till en restaurang som ska heta Chirashi, med uteservering och plats för gästerna att spela boule och pingis.

– Det blir fokus på asiatisk fusion-mat. Jag håller på att förhandla med en superduktig kock nu, mer än så vill jag inte säga om det. Men det kommer att finnas någonting för alla – mat, kaffe, glass, blåbärspaj, säger Sam Egag.

Då öppnar Bagis hyperlokala restaurang

Hans vision är att lokalbor ska kunna äta gott och ta sig ett glas vin på uteserveringen när vädret tillåter. På vintern ska han ha take-away.

– Man ska inte behöva åka in till stan för att få bra mat. Det är min ambition.

Han har sökt alkoholtillstånd men svaret från stadens tillståndsenhet får han först den 8 augusti.

Hur mycket Söder tål Bagis?

Själv bor han inte i Bagarmossen – "men skulle vilja" – men han upptäckte kiosken redan för åtta år sedan när han hälsade på en vän i området.

– Jag tänkte "det här kan man göra något bättre av". Verksamheten hade varit stängd i ett år innan jag tog över. Mina vänner avrådde mig från att köpa den men jag gillar utmaningar, säger Sam Egag som beskriver sig själv som entreprenör.

Tidigare har han bland annat drivit ett kafé i New York och gjort en dokumentärfilm om pirater i Somalia.

Efter vår artikel: Bajenbröderna Ohlson får skylt i Bagis

Uteserveringen som Sam Egag byggt i anslutning till kiosken ligger på en tomträtt som innehas av en bostadsrättsförening i ett av de närliggande husen. Enligt Mikael Mattsson på stadens bygglovsavdelning verkar det inte vara något som kräver bygglov.

Många har varit nyfikna på vad som är på gång med den gamla kiosken – Sam Egag började arbetet med att iordningställa den redan förra sommaren – och många har frågat när de öppnar, säger han.

– Men det vet jag inte exakt än. Det är mycket som ska fixas och jag vill att det ska vara perfekt när det händer, säger Sam Egag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här lappas flest bilar i Söderort

Nyheter Se listan: Så många p-böter har delats ut – gata för gata Nio av de tio gator i Söderort där det delats ut flest p-böter hittills i år ligger i Hägersten-Liljeholmen. Vi har samlat hela topp 100-listan.tisdag 19/6 19:00

Efter ungdomsstöket: Nu vill de ha SL:s hjälp

Nyheter Åtgärderna som ska skapa lugn i Björkhagen "Ett ungdomsgäng som härjar". Så beskriver politikerna de senaste månaderna i Björkhagen. Nu vänder sig det lokala styret till SL för att få hjälp med att skapa trygghet i det lilla...tisdag 19/6 16:30