Prisutdelning. Årets gala äger rum den 26 april på Happy Tammsvik. Foto: Mostphotos

Här är finalisterna till Upplands-Brogalan 2019

Finalisterna till Upplands-Brogalan är klara. Den 26 april ska vinnarna i de fem olika kategorierna utses på Happy Tammsvik i Bro.

  • Publicerad 16:00, 5 apr 2019

I kategorin Årets Hållbara företag är Ragn-Sells Avfallsbehandling AB, i Högbytorp nominerade för att de sedan 1960-talet har bidragit till ett cirkulärt materialflöde, där det mesta av det insamlade avfallet återanvänds eller återvinns. Glasbolaget i Bro AB, som drivs av Ammy Olofsson och Erika Kristofersson Bredberg är nominerade med motiveringen ”ett miljövänligt glasbruk som arbetar aktivt med hållbar produktion”. Till sist är Kapellets Barberare, Adam Ankarstorm, nominerad för sitt tydliga fokus på social hållbarhet, som gör Upplands-Bro till ett bättre och tryggare samhälle.

Årets Företagare

Vem som blir Årets Företagare står emellan hemtjänstbolaget Destiny Care, med Azar Tavallali i spetsen, Woody Bygghandel, det lokala byggvaruföretaget som drivs av Pernilla Forsberg, och Matöppet i Bro, där Håkan Redig levererar lokalproducerat med bästa kvalitet i fokus.

Årets Nyetablering

Roys Frijters Skipperi är nominerat för en smart förmedlingstjänst som underlättat båtlivet. Popup Padel, med bland andra Magnus Bubini, tagit en ny och uppskattad sport till kommunen. Och Jeanette Conte är nominerad för sin moderna podd Poddagency.

Damernas Stora Pris

Damernas pris kan gå till Faruk Yildiz, på Grillbaren i Bro, som ser och känner varenda ungdom i Bro, eller Therese och Örjan Josefsson, som driver ICA i Bro och med sonen Oscar och personalen har vänt butiken från ett skamfilat rykte, till att vara en inspirerande butik. Till priset är även Dani och Maykel Abdallahad, på Petjo’s i Kungsängen nominerade, för att de sprider glädje och alltid levererar mer än kunden förväntat.

Årets Inspiratör

I år är det Nina Engqvist, Helena N Åkerlund och Systerskap i Bro, S.i.B, som inspirerar. Nina Engqvist som engagerad lärare i Broskolan och i självförsvarskurser för kvinnor. Helena N Åkerlund sjunger, skapar musik och teater, håller lässtunder för barn och anordnar konstkurser. Sussanne Persson, Sari Lindstedt, Malin Nordin, som skapat S.i.B, vill bygga gemenskap och framtidstro genom samhällsnytta.

Helgens blåljus: När polis stoppar bilar ger det effekt

De brott som begåtts i Håbo i helgen har i huvudsak varit alkoholrelaterade och/eller bilrelaterade. Ett inbrott i en villa är undantaget denna helg.måndag 24/2 13:30

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt