Rahel Belatchew ville skapa en "svävande" byggnad. Projektet och byggnaden Hagsätra hubb ska främja rörelse och aktivt liv med sociala samlingsytor för möten mellan generationer. Foto: Belatchew Arkitekter

Här är Hagsätras nya landmärke

Nu har staden utsett vinnaren som ska bygga det nya landmärket i Hagsätra centrum. Det ska bli en plats med bostäder, kaféer och biograf. Här är skissen.

  • Publicerad 17:30, 16 nov 2018

Staden har nu utsett vinnaren i tävlingen om vem som ska bygga Hagsätras nya landmärke. Totalt 23 förslag lämnades in och juryn valde till slut "Hagsätra hubb" av Belatchew arkitekter och Sveafastigheter Bostad, vilket vi berättade i förra veckan. Nu finns en skiss på förslaget.

– När Stockholm stad flaggade om projektet lockades vi direkt. Stadens krav var att byggnaden skulle bidra till Hagsätra och förstärka platsens identitet och med stort fokus på att projektets planering ska vara socialt hållbar, säger Rahel Belatchew chefsarkitekt och vd på Belatchew Arkitekter.

Till grund för Hagsätra hubb ligger en undersökning baserad på intervjuer med boende i Hagsätra för att få en bild av området och höra vad de ville ha.

– Det viktigaste för oss var att ge tillbaka något till området. Och det är Hagsätraborna som vet bäst när det kommer till vad som saknas i området. Därför kommer det bli en mötesplats med bio, kafé och olika boendeformer. Och en plats med möjlighet till olika verksamheter, säger Rahel Belatchew.

Centralt. Här intill tunnelbanan planeras 130 nya hyresrätter och Hagsätra hubb med plats för både kafé och biograf. Foto: Google earth/Digital globe

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Protester mot nedskärningar i Peters Park

Nyheter ✓Parklekar står utan personal ✓"Man tummar inte på barnens pengar" Parklekarna i Skarpnäcks stadsdel står sedan 15 februari utan personal. Men frågan fortsätter beröra. Nu har turen kommit till Peters park i Björkhagen där ett gäng politiskt engagerade föräldrar i...onsdag 20/2 11:52