Nyplanterade. De gamla träden vid Strandliden byts ut mot nya. De sista planteras nu i vår. Foto: Victor Malmcrona

Här är Hässelby strands nya träd

Snart är de nya träden färdigplanterade längs med Strandliden. De gamla, trötta träden byts ut – och nya träd tillkommer också.

  • Publicerad 11:48, 18 apr 2019

Arbetet med att byta ut träden längs med Strandliden börjar närma sig sitt slut. Bakgrunden till projektet är att de gamla träden i området inte mått så bra.

De nya träden däremot planteras i en växtbädd med stenkross, biokol och kompost och med naturlig tillrinning av dagvatten.

Arbetet är uppdelat i tre etapper. Då två första färdigställdes förra året och projektet är nu inne på sin tredje och sista etapp.

– Planen är alltså att de sista träden ska komma på plats nu i vår, skriver Malinda Flodman, pressansvarig på trafikkontoret, i ett mejl.

På svindlande höjder i Nackareservatet

Nyheter Äventyrsbanans nya hisnande inslag poppis I sommar arrangeras flera dagsutflykter och kollon för barn och unga i staden. Vi följde med när ett gäng testade på nya höjder på Äventyrsbanan i Nacka.tisdag 16/7 16:55

Brolyftet vid Getingmidjan framflyttat – igen

Nyheter Inväntar bättre väderförhållanden Gårdagens oväder innebar att brolyftet flyttades fram. Målet var att få jobbet gjort i dag istället, men så blir det inte.tisdag 16/7 15:44

Vi är Västerort

Stockholm Direkt