Nyplanterade. De gamla träden vid Strandliden byts ut mot nya. De sista planteras nu i vår. Foto: Victor Malmcrona

Här är Hässelby strands nya träd

Snart är de nya träden färdigplanterade längs med Strandliden. De gamla, trötta träden byts ut – och nya träd tillkommer också.

  • Publicerad 11:48, 18 apr 2019

Arbetet med att byta ut träden längs med Strandliden börjar närma sig sitt slut. Bakgrunden till projektet är att de gamla träden i området inte mått så bra.

De nya träden däremot planteras i en växtbädd med stenkross, biokol och kompost och med naturlig tillrinning av dagvatten.

Arbetet är uppdelat i tre etapper. Då två första färdigställdes förra året och projektet är nu inne på sin tredje och sista etapp.

– Planen är alltså att de sista träden ska komma på plats nu i vår, skriver Malinda Flodman, pressansvarig på trafikkontoret, i ett mejl.

Nu startar Stockholm ombildningarna

Nyheter ✓Erbjudande har skickats till 12 644 kommunala hyreslägenheter ✓Det här gäller Nu har de tre kommunala bostadsbolagen i Stockholm skickat ut information om ombildningar till cirka 12 644 berörda lägenheter.tisdag 21/5 13:30

Ytterligare butik stänger i Spånga centrum

Nyheter "Vill inte flytta igen" Ytterligare en verksamhet väljer att lägga ner i Spånga centrum. Tapetrummet har de senaste åren legat inne i Spånga Järn och färg, som stänger i juni. Nu har ägaren Jan Mellquist bestämt sig för att...tisdag 21/5 12:08

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt