Uteträna. Nya utegymet är tänkt att vara klart de närmaste dagarna. Foto: Läsarbild

Här är Högdalens nya utegym

Ett nytt stort utegym i trä byggs just nu klart vid motionsspåret i Högdalen. Planen är att det ska kunna öppna nästa vecka.

  • Publicerad 12:23, 27 mar 2020

Precis när det behövs som mest får Högdalen ett sprillans nytt, stort utegym. Det byggs just nu intill motionsspåret i Högdalen, vid Magelungsvägen, mittemot Högdalens skatepark.

– Vår tanke med placeringen är att man ska kunna både löpträna och styrketräna på platsen. Det är också ett sätt att försöka öka tryggheten genom att fler människor rör sig där när det finns ett utegym, säger Pierre Persson, enhetschef för lokal- och stadsmiljö i Enskede-Årsta-Vantör.

Utegymet byggs helt i trä med övningar för många muskelgrupper och stadsdelen kommer samtidigt att förstärka belysningen på platsen.

Planen är att arbetena ska vara klara i slutet på den här veckan men det kan eventuellt bli förseningar på grund av situationen med corona, enligt stadsdelen.

Stadsdelen har i nuläget bara tre utegym – två i Årstaskogen, längs Årstaviken (ett nedanför Årsta IP och ett nedanför Årstagårdens BP) och ett vid Östberga/Lisebergs BP.