Ida Dehnisch är ny kommunpolis i Järfälla och Torgny Söderberg ny lokalpolisområdeschef för Järfälla och Upplands-Bro. Foto: Niklas Atterborn/Anders Jacobsson

Här är Järfällas nya poliser

Torgny Söderberg axlar sedan en dryg månad tillbaka rollen som lokalpolisområdeschef i Järfälla och Upplands-Bro. Samtidigt har Järfälla nyligen fått en ny kommunpolis i Ida Dehnisch.

  • Publicerad 11:33, 17 okt 2019

Jörgen Karlsson, tidigare lokalpolisområdeschef i Järfälla och Upplands-Bro har börjat en ny tjänst inom polisen. Sedan början av september är det istället Torgny Söderberg som är LPO-chef i kommunerna.

Senast kommer han från rollen som biträdande LPO-chef på Norrmalm, men den polisiära banan började i Jakobsberg.

– Det är väldigt kul att vara tillbaka. Rollen är väldigt spännande och komplex, det här är två kommuner som expanderar mycket och där mycket händer, och som har lite olika problembilder, säger han.

För Järfällas räkning pekar han på att det växande Barkarby handelsplats och Barkarbystaden är en utmaning för polisen.

– Det växer så det knakar och är en av Sveriges största handelsplatser, vilket påverkar stölder, trygghetskänslor och annat. Expansionen är Järfällas framtid, och där måste vi vara med. Sedan har vi också våra utsatta områden där det är problem med narkotika och trygghetsfrågor, säger Torgny Söderberg.

Ny kommunpolis

Järfälla har också fått en ny kommunpolis. Jonas Persson som tidigare haft rollen har bytt tjänst inom polisen, och Ida Dehnisch har ersatt honom. Planen är att hon ska ha huvudansvar för Järfälla, medan kommunpolis Magnus Nilsson ska ansvara för Upplands-Bro.

Innan Dehnisch blev färdig polis för sex år sedan jobbade hon i flera år som socionom i Järfälla, främst med ungdomar och unga vuxna.

– Järfälla ligger mig varmt och hjärtat, och det är en spännande kommun som växer, min förhoppning är att det ska vara en bra kommun att arbeta och bo i, säger hon.

Samtidigt pekar hon på att det finns mycket att hugga tag i, och tar liksom Torgny Söderberg upp de utmaningar som bland annat expansionen innebär.

– Som kommunpolis handlar det om att ha ett långsiktigt arbete, mycket av det jag gör nu är att mingla runt och lära känna folk, för att kunna samverka på bästa sätt, säger Ida Dehnisch.

Stockholm Direkt