God. Vinnarsemlan kommer från Bageri Ekerö. Foto: Lisa Halldén

Här är juryns semmelval

Fem lokala semlor och fem semmelsugna öbor i testpanelen. Här är resultatet.

  • Publicerad 15:28, 8 feb 2018

Vem bjuder på öarnas saftigaste bulle, fluffigaste grädde, nötigaste mandelmassa och sötaste florsocker? Mälarö Tidnings testpanel har provat sig igenom fem lokala semlor och avgett sin dom.

Vinnaren? Bageri Ekerö! Konditoriet i Ekerö centrum fick 4,1 poäng av fem möjliga. Den hyllades för sin tydliga kardemummasmak i bullen, sin goda mandelmassa och sin lättvispade grädde, även om den stora mängden grädde drog ner betyget en aning hos en av paneldeltagarna.

Mälarö Tidnings testpanel bestod av Emelie Molle från Stenhamra, Anna Mikaelsson, Markus Norberg och Sofia Norberg från Sånga-Säby, samt Kim Wibeck från Ekerö. De blindtestade fem semlor som alla var inköpta runt om på öarna samma dag.

– En klar femma! Underbart god, säger Emelie Molle om Bageri Ekerös semla.

Så här tyckte panelen: Bageri Ekerö har bästa semlan

Bageri Ekerö: 4,1
”Bra kardemummasmak”, ”lagom med mandelmassa”, ”ser väldigt fin ut men även om jag gillar grädde blev det för mycket”.

Brostugan: 3,7
”Inbjudande”, ”aningen söt med sötad grädde”, ”god smak av mandelmassan”.

Enzo: 3,1
”Väldigt god mandelmassa. Känns hemmagjord”, ”annorlunda mandelmassa, lite bitter”, ”mandelspåren smakade bränt”

Cirkle K: 2
”Grädden är som smör”, ”konstig eftersmak”.

OK/Q8 i Skå: 2
”Grynig grädde”, ”smaklös bulle”.
 

OBS: Det finns andra ställen som säljer semlor på öarna. Vi valde några av dem som fanns tillgängliga att köpa på måndagen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

”Fet fest” utlovas innan Fabriken stänger porten

Nyheter Ekerös ungdomskulturhus Fabriken ska stänga. Men verksamheten försvinner inte tyst och stilla. – Vi slutar med flaggan i topp, säger Johan Wallnäs på Studiefrämjandet.fredag 25/5 16:00

KRÖNIKA: Är du schysstast i Mälarötrafiken?

Krönika Det har handlat mycket om cyklar på senaste tiden. Om mina egna bortcyklade klenoder för två veckor sedan (fortfarande borta! Alla tips uppskattas!) och om en cykelpendlares längtan efter en smidig...fredag 25/5 15:38

SD vill få ny lokal chans

Nyheter Efter en mandatperiod som slutade med två tomma stolar laddar Sverigedemokraterna upp på nytt. Kent Einarsson är nya toppnamnet.fredag 25/5 15:29

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter