Här är kaosljudet som sabbar för handlarna

Sedan januari har ett galet högljutt gatuarbete pågått på Eriksbergsgatan. Och schaktarbetena för att installera fjärrkyla drar ut på tiden och väntas vara klara först i maj. Men redan nu är handlarna på gatan urless på situationen.

  • Publicerad 15:31, 28 mar 2018

Theodora Bakar driver en underklädesbutik på gatan. Trots att det högljudda arbetet pågått sedan mitten av januari var det först två månader senare hon överhuvudtaget fick information om vad som pågick. Då fick hon en lapp i handen av en av arbetarna som jobbar med schaktandet på gatan, med info från Stockholm Exergi, som utför arbetet.

– Det stora missnöjet för mig handlar om den bristfälliga informationen. Om jag fått veta i tid att ett arbete skulle starta, och hur länge det här arbetet skulle pågå så hade jag kunnat planera utifrån det.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon menar att arbetet gett butiken mindre intäkter. Ljuden tränger sig in i själva butiken.

– Till exempel hade jag kunnat gå ner i personal, eller stänga för renovering. Jag har velat renovera butiken i sex år, men har inte haft möjlighet. Den höga ljudvolymen gör det stressigt för kunderna, vilket medfört minskad försäljning, säger Theodora Bakar.

Det är inte själva installationen av fjärrkyla som hon har något emot.

– Jag förstår att ett arbete måste göras, men bristen på information är en katastrof. Och hyresvärden har varit lika ovetande som jag, säger Theodora Bakar.

Enligt uppgifter till StockholmDirekt planerar en annan näringsidkare på gatan att kräva Fortum på ekonomisk kompensation för förlorade intäkter. Detta kan enligt Stockholm Exergi inte bli aktuellt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Ur den juridiska aspekten så får man ingen särskild ersättning i och med att det är samhällsnyttiga infrastrukturjobb. Med det sagt så har jag förstått att vi varit sena med informationen, och det kan vi bara beklaga, säger Per-Oscar Hedman, tf presschef på Stockholm Exergi, värmebolaget som ägs av lika delar Fortum och Stockholms stad.

Varför har det blivit så?

– Exakt varför vet jag inte.

Arbetet har dragit ut på tiden, vilket hänger ihop med att berggrunden var väldigt nära marken. Därför har man blivit tvungen att spräcka berg.

– Självklart är mixen av att vi var sena med info och att det drar ut på tiden en olycklig kombination, säger Per-Oscar Hedman.

Theodora Bakar har en underklädesbutik i korsningen Eriksbergsgatan/Birger Jarlsgatan på Östermalm. Högljudda schaktarbeten har pågått på gatan sedan i januari. Foto: Linda Gren

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43

Ny satsning ska stoppa droghandeln på Plattan

Nyheter Trygghetsgruppen flyttar in mitt på Sergels torg Nu är alla samlade under ett och samma tak – mitt i händelsernas centrum.fredag 20/7 11:44