Här är köpcentrets nya konstsatsning

Efter graffitifloppen. Nu satsar Västermalmsgallerian på nytt konstgrepp.

  • Publicerad 10:43, 12 jun 2018

Det var under sportlovsveckan som Västermalmsgallerian lät konstnären Rikard Olsens färgglada grafittikonst ta plats över ena entrégolvet. Men bara kort därefter tvingades gallerian ta bort konstverket eftersom färgen inte fastnade ordentligt.

Graffitin i Västermalmsgallerian en flopp

Men skam den som ger sig. Nu gör gallerian ett nytt försök med att få in konst.

I satsningen Växtverk har de låtit bland annat gatukonstnärer och illustratörer gå loss på glaspartierna i gallerian och "med sin fantasi och ett stort lager färgpennor" är målet att de ska "skapa levande konst både inne och ute", enligt gallerian. Samarbetet är även en tävling där man kan vinna printar av de utvalda illustratörerna genom att dela bilder av verken på Instagram med hashtaggen #växtverk.

Tävlingen startade den 2 juni och ska pågå till den 16 juni och än så länge verkar färgen sitta kvar.

FÄRGGLATT. Växtverk heter Västermalmsgallerians nya satsning och tävling på gatukonst. Foto: Per Brandt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här öppnar en sydvietnamesisk krog i City

Nyheter Populärt kök ynglar av sig För drygt ett och ett halvt år sedan slog Eatnam upp portarna på Odenplan. Nu ynglar det sydvietnamesiska stället av sig i City.tisdag 23/10 19:30