Här är Kungsängen först i Europa

Nu invigs det nya tvättcentret på OKQ8 i Kungsängen. ­Automattvätten är en av de modernaste i Europa. – OKQ8 har gjort en enorm satsning i Kungsängen, säger Magdalena Wennertorp, säljchef.

  • Publicerad 08:00, 6 dec 2018

Den här helgen, den 7-9 december, är det stor invigning av OKQ8 Kungsängens nya och renoverade tvättar. Den nya automattvätten är den första kommersiella i Europa, och den andra i Europa totalt.

– OKQ8 har satsat många miljoner här. Det är jättehäftigt, säger Magdalena Wennertorp.

Automattvätten är en så kallad dubbelconveyor, med dubbel transportmatta som gör det enklare för kunden att tvätta sin bil. Vid grön signal ska framdäcken på. Stanna vid röd signal. I med friläget eller neutral, låt motorn vara på om du har automatlåda och lägg inte i någon handbroms. Det tar fyra minuter att åka igenom.

Prova på i helgen

– Vi har lagt mycket tid på information nu i början för att få folk att förstå hur den fungerar. Vi har haft den i gång i några veckor och det är stor skillnad nu – det flyter på ett helt annat sätt.

I helgen får alla tvätta sin bil gratis för att prova på och känna efter. När allt rullar på som det ska tar biltvätten minst 40 bilar i timmen. Den ska spara tid och minimera köer. Kapaciteten som fanns förut räckte inte till.

Tvättcentret är även utökat med fyra snabbtvättar utomhus, och tvätta själv-hallen inomhus, utrustad med bland annat dammsugare och en lyft, är nyrenoverad.

– Vi har förbättrat möjligheterna för tvätt. Kunden vill ha det snabbt och smidigt, säger Magdalena Wennertorp.

Tar rätt på det farliga

Bygget startade i våras och har pågått hela sommaren. Det har inneburit mycket arbete under marken, eftersom alla tvättar är kopplade till reningsverk.

– Vi tar rätt på allt det farliga. Det är många som inte tänker på att man inte får tvätta bilen hemma på tomten. Tungmetaller från bilen rasar av och ner i dagvattenbrunnarna. Vi vill ligga i bräschen för att vara miljövänliga, och vi kan göra mycket genom att ta hand om biltvätten, säger Magdalena Wennertorp.

Hon är glad men utpumpad på energi efter den senaste tidens bestyr inför invigningen.

– Det känns som en nystart för oss. Det är roligt att det händer saker.

En ny vision i team

Det är inte bara nya tvättar som är på gång. Stationen ska dessutom bli ett ATG Go-ombud, och personalen har gått in för att jobba enligt en vision som ett team när det kommer till kundupplevelsen. Visionen att vara tillgängliga, och skapa unika och vänliga kundupplevelser för människor i rörelse har gått till tryck, och den ska sitta uppe som en skylt i butiken.

Ett sätt som OKQ8 i Kungsängen erbjuder en unik kundupplevelse på är att det hänger en kristallkrona inne på kundtoaletten.

– Vi vill att du ska tänka ”wow, vad är det här?” och att du ska komma ihåg oss. Kristallkronan på toaletten är ett sätt, säger Magdalena Wennertorp.

Tvättcentret på OKQ8 i Kungsängen

Automattvätt, en så kallad dubbelconveyor med dubbel transportmatta. Det finns flera olika program att välja mellan.

Ny snabbtvätt med fyra platser, varav en är anpassad för husbilar och husvagnar. Öppen dygnet runt.

Tvätta själv-hall: nyrenoverad. Kunden står inomhus och tvättar sin bil med hink och svamp.

Visa merVisa mindre

Stor stöld av fälgar

Tre ton aluminiumfälgar stals i helgen i Bålsta. Tjuvar klättrade in på Bålsta Bildemo och stal fälgar i massor.måndag 25/5 11:09

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt