Här är Kungsholmens snyggaste julskyltning

Julskyltningstävlingen blev en jättesuccé! Hundratals Kungsholmsbor röstade på sin favorit bland de sex tävlande skyltfönstren. Flest röster fick Los Andes Café på Kungsholms hamnplan.

  • Publicerad 15:23, 7 dec 2017

Kaféet som har haft öppet sedan sommaren 2016 är ett kvartersfik med peruansk touch. Fani Grados driver stället tillsammans med sin dotter Karina och tvekade inte en sekund på vad hon skulle göra när julskyltningstävlingen kom på tal.

– Jag var på ett möte med företagarföreningen då man berättade om den här tävlingen. Jag tänkte direkt: det där måste vi vara med på. Jag älskar högtider och framförallt julen väldigt mycket. Och så gillar jag att pyssla och pynta, säger Fani Grados.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det är inte bara julen som är populär hos Fani Grados utan enligt henne finns chansen att det i påsk kommer att pyntas en hel del. Förresten är det inte bara det vinnande skyltfönstret som skapar julstämning – inne i själva kaféet trängs tomtar med granar och andra juliga attiraljer.

– Vi vill skapa värme och kärlek för våra kunder. Många tycker det är mysigt med julpynt. Sedan vi var med i tävlingen och syntes i tidningen förra veckan så har det kommit förbi många nya ansikten som sagt att "jag var tvungen att se hur det såg ut på riktigt!". Och många har sagt att de röstade på oss, det är jättekul!, säger Fani Grados.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Trots den stora responsen så kom det ändå som en överraskning att just hennes skyltfönster vann tävlingen, som arrangerades av företagarföreningen KungsÖ och StockholmDirekt. Men faktum är att Los Andes Café vann i utklassningsstil då de fick cirka en tredjedel av rösterna.

– Det var väldigt kul att ens vara med bland de sex bidragen. Jag tänkte att vi kanske skulle komma tvåa eller så men att vinna var inget jag hade trott. Det känns fantastiskt!

Bland de över 200 personer som röstade har Vårt Kungsholmen lottat fram fem vinnare som vinner var sitt fint pris. En av de som vann och dessutom röstade på det vinnande skyltfönstret är Caj Fridén, som tog hem en cateringbricka.

– Jag förstod nästan att Los Andes skulle vinna, jag tyckte deras julskyltning såg trevligast ut. Kanske fastnar jag för det traditionella för att jag är fullvuxen, säger han.

Vinnare. Fani Grados driver Los Andes Café tillsammans med sin dotter Karina. Foto: Mimmi Epstein

Här är alla vinnare

Tidningen kontaktar nu alla vinnare. Tack alla som röstat!

Presentkort på Trattorian 500 kronor: Kerstin Rehnlund

Presentkort på Katarina Nyman Lingerie 1 000 kronor: Kim Nygård

Presentkort på Hantverkargatan Arton 500 kronor: Margarita Vega

Presentkort på Hasselblads blomsteraffär 500 kronor: Katja och Vincent Stern Alexandersson

Cateringbricka från Subway: Caj Fridén

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58