Jobb. De flesta arbetsföra i kommunen har jobb. Foto: Studio CA

Här är lägst andel arbetslösa länet

Ekerö har låg arbetslöshet. I alla fall sett till andelen inskrivna som arbetslösa. Det visar Arbetsförmedlingens sammanställning.

  • Publicerad 08:56, 20 nov 2017

Enligt färsk statistik, som presenteras av Arbetsförmedlingen, var omkring 70 700 personer arbetslösa i Stockholms län under oktober. Det är en ökning med 1 600 personer från oktober 2016. Fördelat på kön var 35 700 män arbetslösa, medan 35 700 kvinnor var inskrivna som arbetslösa.

Statistiken gäller inskrivna arbetslösa i Stockholms län under oktober. Siffrorna rör andelen av den registerbaserade arbetskraften i åldern 16 till 64 år.

Bland de 26 kommunerna i Stockholms län sticker Ekerö ut ordentligt. De är med sina 2,6 procent nämligen den Stockholmskommun som har lägst andel inskrivna arbetslösa.

Ekerö ökar 0,2 procentenheter jämfört med samma period i fjol.

Kommunens siffror kan jämföras med snittet i länet. Där är 6,1 procent arbetslösa.

Den av kommunerna i Stockholms län som har störst andel inskrivna arbetslösa är Södertälje. Där är 13,3 procent utan arbete.

Den kommun i Stockholm som har gjort störst förändring är Sundbyberg. Där minskade arbetslösheten med 0,7 procentenheter.

Nynäshamn och Haninge, ökade med 0,5 procentenheter. Det var mest i Stockholms län.

Arbetsförmedlingen har även tittat på övriga län och jämfört dem. Stockholm placerar sig lågt. Endast Västerbotten och Uppsala har lägre andel arbetslösa. Hallands län är lika som Stockholm.

I hela landet är snittsiffran 7,4 procent.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter