VINNARE. Etaget sopade hem Design S. Foto: Adam Mörk

Här är landets snyggaste hus

Landets snyggaste hus finns på Kungsholmen. I alla fall enligt designpriset Designs S jury.

  • Publicerad 09:38, 13 jun 2018

Det är Etaget på Nordenflychtsvägen som sopade hem segern i kategorin "Arkitektur - realiserade projekt" när Swedish design awards avgjordes på en gala.

"Design S" är landets främsta och bredaste designutmärkelse och samarbetar med flera branschorganisationer som tillsammans med bland annat Svensk form tar fram juryn.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det är Tobin Properties som ligger bakom projektet tillsammans med arkitekterna Kjellander+Sjöberg och landskapsarkitekterna Urbio. Inredningskonceptet togs fram av Koncept Stockholm.

"Vi lägger stor vikt vid design och vackra, hållbara material, vilket kännetecknar Etaget och vår vision att utveckla levande stadsdelar. Att få tilldelas Design S med stöd från hela designbranschen är därför otroligt roligt och ärofyllt för alla inblandade och är inte minst ett kvitto på att vi är en bostadsutvecklare med nytänkande design i fokus", säger Erik Karlin, vd för Tobin Properties i ett pressmeddelande.

Projektet var även nominerat till Årets Stockholmsbyggnad där det slutade på tredje plats.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

FILM: Den här familjen lever för Rubiks kub

Nyheter ✓Har flera hundra hemma ✓Blev femma på VM ✓Löser den med fötterna Familjen Thorsén på Lilla Essingen löser Rubiks kub tillsammans flera gånger i veckan. Stjärnan i sporten, 13-årige Elvin, är svensk mästare i att "kuba" med fötterna.söndag 24/6 8:30

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17