Annorlunda. Jämfört med tidigare år ska det inte bli någon trängsel under höstens löparlopp. Bilden är en genrebild. Foto: Mikael Andersson

Här är loppen du kan springa i höst

Trött på att sitta still? Här är några av loppen som genomförs i höst, dock på ett lite annorlunda sätt jämfört med tidigare år.

  • Publicerad 14:40, 4 sep 2020

Hässelbyloppet

Den 11 oktober klockan 12.00 är planen att Hässelbyloppet ska gå av stapeln. 10 kilometer springer deltagarna genom Hässelby, Grimsta, Råcksta och Vällingby. Starten sker 400 meter från Hässelby IP. Ett slutgiltigt beslut om loppet ska genomföras eller ej har dock inte tagits när den här artikeln gick ut, se hasselbyloppet.se för mer information.

Run of Hope

September månad är barncancermånaden. Därför kan vem som helst via Barncancerfonden anordna loppet Run of Hope mellan den 11 och 20 september. Deltagarna väljer själva vilken startsumma man vill bidra med. Pengarna går till Barncancerfonden. I Bromma anordnar bland annat Ängby Runners lopp på 1 respektive 5 kilometer med start vid Ängby torg den 12 september. Loppen delas upp med olika starttider för att begränsa trängsel.

Även i Täby kyrkby anordnas ett lopp den 12 september, och i Vikjsö, Järfälla, den 13 september. Hitta ditt lokala lopp på runofhope.se.

Kistaloppet

Varje år anordnas Kistaloppet, som är 10 kilometer långt och gratis. Men på grund av pandemin blir loppet i år virtuellt. Löparna får istället välja när de vill springa loppet någon gång mellan den 19 och 30 september. Tidtagning sker via appen RaceOne, och ett tävlings-pm med karta och instruktioner skickas ut. Loppet springs som vanligt genom Kista galleria, Järvafältet, Husby gård och Akalla by. Mer information finns på kistaloppet.se.

Middagsloppet

Den 27 september anordnas Middagsloppet vid Lillsjön i Bromma. Loppet är fem kilometer och kostar 100 kronor. Eventet är återkommande och anordnas varje månad. Loppet har en gräns på 30 deltagare. Förutom Middagsloppet finns också Lunchloppet, som anordnas i Tanto den 9 september och i Solna den 16 september. Mer information finns på lunchloppet.se.

Lidingöloppet

Genomförs i år virtuellt och deltagarna kan genomföra det var de vill. Loppet genomförs mellan den 19 september och 18 oktober. Deltagarna får själva ta tid, och kan bland annat välja mellan att springa 30,15, 10 eller 4 kilometer. Se mer information på lidingoloppet.se.

Night Trail Run

Anordnas av Attunda Orienteringsklubb den 24 oktober klockan 18 vid Bögs gård i Sollentuna. Loppet springs i skogen i mörker, antingen 5 eller 10 kilometer på Järvafältet. Kravet är att ha en pannlampa. Enligt Jörgen Karlsson från Attunda Orienteringsklubb ser man över hur loppet ska genomföras med rådande restriktioner.

– Vi får se om det blir öppna banor under flera kvällar eller om vi kan köra på lördagen med skilda startgrupper. Diskussioner pågår fortfarande, säger han.

Den som vill veta mer kan kontakta info@attundaorientering.se eller se nighttrailrun.se.

Tjejmarathon

Anordnas den 3 oktober i Ursviks motionsspår, Sundbyberg. Det går att springa 5, 15 eller 50 kilometer, och anmälningskostnaden varierar beroende på lopp. Den som inte vill springa på plats kan genomföra loppet virtuellt. Pengarna går till Panzisjukhuset i Kongo som arbetar för att stötta kvinnor och barn som utsatts för grovt sexuellt våld. Mer information finns på tjejmarathon.se.