Återvändare. Bokaktuella Malin Berghagen och hunden Bodhi är tillbaka i sina favoritkvarter på Östermalm. Foto: Sacharias Källdén

Här är Malin Berghagens Östermalmsfavoriter

Efter fem år i Palma, Mallorca, har bokaktuella Malin Berghagen återvänt till sitt älskade Östermalm. Vi lät henne visa platserna hon saknat under sin tid utomlands.

  • Publicerad 09:00, 28 okt 2018

Foto: Sacharias Källdén

Östermalms saluhall, Humlegårdsgatan 1

När vi kommer fram till Mesh och deras hälsosamma snabbmatsalternativ uppstår ett kramkalas med ägaren Mesmesh Nildalen.

– Jag är 80 procent vegan och föredrar det, men äter kött eller ost ibland. Och när jag syndar ska det vara värt det, då ska det vara kvalitet. I saluhallen finns bra kvalitet och alla hälsar och känner igen dig. Det ger en hemmakänsla. Saluhallen är också väldigt mycket min pappa (Lasse Berghagen, reds anm) för mig, jag kan fortfarande springa in i honom när jag är här.

Foto: Sacharias Källdén

Mornington Hotel, Nybrogatan 53

– Jag älskar Mornington och alla böcker som finns här längs väggarna. Eftersom jag reser mycket är jag väldigt förtjust i hotellobbyer. Två av mina fem böcker är faktiskt skrivna här och nu när jag är tillbaka går jag ofta hit på kvällarna.

Foto: Sacharias Källdén

ML Second Hand, Kommendörsgatan 14

– Här har jag hittat mycket fint genom åren, band annat en fuskpäls och en jättefin aftonklänning som jag tycker mycket om. Det är en väldigt välsorterad butik som har lagom mycket saker. Det gör att det är lätt att hitta det man vill ha. Jag såg direkt två jackor jag ville ha nu när vi gick in.

Foto: Sacharias Källdén

Åmells Konsthandel, Birger Jarlsgatan 14

– Istället för att gå till lekparker brukade min pappa ta mig till gallerier när jag var liten. Här på Åmells gillar jag den stämningsfulla belysningen och atmosfären. Jag går till gallerier någon gång i veckan och all typ av konst är rogivande för mig. Jag lyssnar gärna på klassisk musik också.

Foto: Sacharias Källdén

The Loungery, Linnégatan 16

– Är det här ett av dina favoritställen? Vad gullig du är!

Per Scharélz ler stort bakom disken när Malin förklarar att hon är här för att visa stadsdelens guldkorn för StockholmDirekt. I dag beställer hon en vegetarisk morotssoppa med asiatisk touch.

– De har väldigt goda soppor och här känner man sig alltid välkommen. Dessutom får Bodhi följa med in.

Fler favoriter enligt Malin...

Pepstop, Riddargatan 3A

Renée Voltaires veganbutik med ekologisk mat och dryck utan tillsatser.

Fabrique Stenugnsbageri, Humlegårdsgatan 9

"Gemenskapen på ett café är en bättre start på dagen än en kaffe framför morgonnyheterna.”

Djurgården och Gärdet

"För de långa promenaderna med Bodhi."

Ekstedt, Humlegårdsgatan 17

Stjärnkocken Niklas Ekstedts restaurang där det mesta tillagas över öppen eld.

Volt, Kommendörsgatan 16

Gastrobistro där naturligt och närproducerat är ledorden.

Välbekant. Östermalm är stadsdelen där Malin verkligen känner sig hemma. Foto: Sacharias Källdén

Livslust och hälsa enligt Malin...

... är namnet på Malin Berghagens bok som ges ut den 6 november. Boken är en inspirationsbok där hon delar med sig av sina hälso- och träningsrutiner, recept och fakta kring olika livsmedel och deras inverkan på våra kroppar.

"Jag tänkte att jag lika gärna kunde skriva en bok istället för att svara på alla frågor jag får på Instagram. Ett råd för att bibehålla livslusten och hälsan är att inse att du inte kan förändra ditt förflutna, bara hur du ser på det. Du ska inte heller låta din sorg definera dig. Det är alldeles för lätt att älta och gräva ned sig i jobbiga saker. En viktig fråga är: vem är jag? Är jag positiv, glad och framgångsrik? Om det inte känns så – fake it til you make it."

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.