MAXAR. Det blir mikrobryggeri, barbershop, festlokal och mycket mer när nya mötesplatsen MEET öppnar i Hornstull. Foto: Rebecca Zenker/Sophie Stigfur/Mostphotos

Här är maxade planerna för nya mötesplatsen i Hornstull

Mikrobryggeri, barbershop, festlokal och cateringkök – i ett. När Söderkrögarna Rasmus Langer och Mattias Bratt tar över Friends of Adams gamla lokal i Hornstull sparas det inte på krutet.

  • Publicerad 13:51, 8 sep 2017

Alain Mocika från Honest Al's Barbershop öppnar en filial.

Maria Paulsson, också känd som Supermamafood, producerar mat från matrester.

Det har nu gått två år sedan krögarna Rasmus Langer och Mattias Bratt slog upp portarna för restaurangen Racamaca på Wollmar Yxkullsgatan. När det glutenfria bageriet Friends of Adam nu flyttat från Hornstull strand till Brommaplan, tar krögarduon tillfället i akt att förverkliga ytterligare en dröm – och kliver in i lokalen med minst sagt maxade planer.

– Vi trivs enormt med krogen, men känner samtidigt att vi har tusen andra idéer vi vill förverkliga. Nu vill vi skapa en mötesplats för kreativa människor och hantverk i alla dess former, säger Rasmus Langer.

Supersatsning på Söderhallarna: ✔ Nattklubb ✔ Stadsodling ✔ Live-scen

Öl-sopor blir müslibars

Visionen för det nya stället, som går under namnet MEET, är att dela upp den gamla bagerilokalen i Hornstull i två delar. På den ena sidan blir det produktion och cateringkök. Här ska mikrobryggeriet Gröna Linjen flytta in tillsammans med skribenten och matbloggaren Maria Paulsson, också känd som Supermamafood – som producerar mat från matrester.

– Det blir ett unikt samarbete där hon kommer att använda slaggprodukter från ölframställningen till att göra granolabars. På andra bryggerier slängs ju det som blir över i soporna eller skickas till grisuppfödare, här bidrar vi till ett hållbarhetstänk som känns viktigt för oss, säger Rasmus Langer.

Afrosalong vill bli nya hänget på Södermalm

I den andra delen av lokalen kommer barberaren Alain Mocika som driver Honest Al's Barbershop på Wollmar Yxkullsgatan, öppna ytterligare en filial. Dessutom ska lokalen anpassas för att kunna husera olika typer av fester, evenemang och ibland caféverksamhet.

– Målet är att ska vi kunna sammanföra idérika människor och få till så många kreativa happenings som möjligt.

Igång senast årsskiftet

Rasmus Langer och Mattias Bratt har redan flyttat in och påbörjat arbetet med anpassa lokalen. Ambitionen är att öppna upp för Södermalmsborna så snart det bara går.

– Vi kommer starta igång de olika grejerna lite pö om pö så att de får växa i lagom takt. Men allt ska definitivt vara igång innan årsskiftet, säger Rasmus Langer.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.