Minigym. Det ovanliga PR-tricket "ska hjälpa råttor hålla sig i form genom klassisk styrketräning.” Foto: SPR Athlete Factory

Här är miniatyrgymmet för Östermalms råttor

Det är inte bara i Malmö som det byggts upp miniatyrvärldar i stadsrummet. På Skeppargatan finns numera ett gym för överviktiga råttor.

  • Publicerad 19:00, 4 apr 2019

Du kanske hört om den franska nötbutiken och den italienska restaurangen för möss som en konstnär installerat i Malmö? Nu finns det även en motsvarighet i Stockholm. Intill gymmet SPR Athlete Factory finns nämligen ett gym för råttor. Initiativet är ett svar på historien om en knubbig råtta som fastnade i ett brunnslock i Tyskland i slutet av februari. Historien blev viral och spreds som en löpeld.

– Vi spann vidare på det och ville på det här viset slå ett slag för att träning är för alla. Vi ville ge de överviktiga råttorna ett ställe att träna på helt enkelt, säger Louise Sondlo, marknads- och kommunikationsansvarig på SPR Athlete Factory.

Stockholmare mer utseendefixerade när de tränar

Det udda PR-tricket sägs vara avsett "att hjälpa råttor hålla sig i form genom klassisk styrketräning så att en liknande incident kan undvikas här." Enligt Sondio har de framför allt fått positiv respons, även om en del tycker att det är "en absurt låg nivå av kommunikation".

– Häromdagen fick jag bild på mamma med sin lille son som tagit en omväg på väg till förskolan för att kunna titta på det. Det är roligt att det fått vara kvar, att ingen förstört det. Det är verkligen en installation för staden, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android