Här är nya graffitikonsten på Kronobergsgatan

Nu har väggen på Kronobergsgatan bytt skepnad igen.

  • Publicerad 12:56, 21 okt 2019

Huge, eller Daniel Fahlström som han heter, är konstnären bakom det nya motivet på Kronobergsgatan. Han var en av de första i världen att måla text som ballonger och grundare av stilen ”Helium Graff-Style” och har uppmärksammats bland annat i Paris, Bangkok och New York. Och ballonger är just vad som nu finns på Kronobergsgatan.

Huge blev nyligen också omskriven då han nekades att delta i en stor muralmålningsfestival i Nacka, enligt kommunen för att han använder text i sin konst men enligt Huge var det för att han förknippas med graffiti.

Verket på Kronobergsgatan heter ”Ceci n'est pas un texte”, vilket kan översättas till, "detta är inte en text". En tydlig parafras på konstnären René Magrittes berömda målning ”Ceci n'est pas une pipe”, som föreställer en pipa med inskriptionen detta är ingen pipa.

Verket blev klart innan helgen men verkar delvis redan ha blivit utsatt för skadegörelse.

Det är konstnärsgruppen Kollektivet Livet som, tillsammans med fastighetsägaren Folksam-gruppen, har hand om konstväggen på Kronobergsgatan, som bland annat väckte stor internationell uppmärksamhet med en blå penis signerad Carolina Falkholt förra året.

Livet efter jättepenisen på Kungsholmen

Nu är det nya verket på plats, men har redan utsatts för skadegörelse. Foto: Per Brandt