Framtidens gärdet om FS får bestämma. Foto: Illustration: Mikael Grahn

Här är nya partiets vision för Gärdet

Det lilla uppstickarpartiet Fria Stockholmare vill göra tät stad av Gärdet. Nu har partiet presenterat sin visualisering för hur det kan komma att se ut.

  • Publicerad 09:57, 6 sep 2018

Det var i augusti som Fria Stockholmare (FS) gick ut med förslaget om att man vill ta bort lagstiftningen gällande Kungliga nationalstadsparken då man anser att områdets särskilda beskydd stoppar möjligheten att bygga välbehövliga bostäder.

Detta öppnar för att bebygga dagens Gärdet. Något partiet vill göra samtidigt som man vill behålla delar av dagens gröna ytor.

– I vår plan för att göra Gärdet till en tät kvartersstad så ingår även en storskalig stadspark och kvartersparker, sa partiledaren Theodor Smart Randquist till StockholmDirekt i augusti.

Nya partiets radikala förslag: bygg på Gärdet

Nu har man presenterat en visualisering av hur man vill bebygga Gärdet.

"Fria Stockholmare vill se tät, hög och blandad stadsbebyggelse på Gärdet i enlighet med den klassiska stenstaden. Raka och tydliga stråk, finmaskig fastighetsindelning, slutna stadskvarter med gröna innergårdar och nya lummiga stadsparker är givna inslag i den nya urbana stadsdelen" skriver partiet i ett pressmeddelande.

Man har även inkluderat den gamla Yimby-idén om Österbron i sin vision. Ett alternativ till Österleden som partiet skriver att man går till val på att bygga.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tillträdesförbud för bengalkastare

Nyheter Stängs av i två år Den person som i det senaste derbyt mellan Djurgården och Hammarby kastade en brinnande bengal mot en sittplatsläkare får tillträdesförbud i två år, rapporterar Fotbollskanalen.se.onsdag 19/9 14:42

Då väntas besked om försenad skolutbyggnad

Nyheter Planerna för Rödabergsskolan pausade efter överklagan Nästa vecka hoppas staden på att få grönt ljus för att få upp en paviljong vid Rödabergsskolan. Det är en förutsättning för att man ska kunna sätta i gång med den försenade utbyggnaden av skolan.onsdag 19/9 14:09