Framtidens gärdet om FS får bestämma. Foto: Illustration: Mikael Grahn

Här är nya partiets vision för Gärdet

Det lilla uppstickarpartiet Fria Stockholmare vill göra tät stad av Gärdet. Nu har partiet presenterat sin visualisering för hur det kan komma att se ut.

  • Publicerad 09:57, 6 sep 2018

Det var i augusti som Fria Stockholmare (FS) gick ut med förslaget om att man vill ta bort lagstiftningen gällande Kungliga nationalstadsparken då man anser att områdets särskilda beskydd stoppar möjligheten att bygga välbehövliga bostäder.

Detta öppnar för att bebygga dagens Gärdet. Något partiet vill göra samtidigt som man vill behålla delar av dagens gröna ytor.

– I vår plan för att göra Gärdet till en tät kvartersstad så ingår även en storskalig stadspark och kvartersparker, sa partiledaren Theodor Smart Randquist till StockholmDirekt i augusti.

Nya partiets radikala förslag: bygg på Gärdet

Nu har man presenterat en visualisering av hur man vill bebygga Gärdet.

"Fria Stockholmare vill se tät, hög och blandad stadsbebyggelse på Gärdet i enlighet med den klassiska stenstaden. Raka och tydliga stråk, finmaskig fastighetsindelning, slutna stadskvarter med gröna innergårdar och nya lummiga stadsparker är givna inslag i den nya urbana stadsdelen" skriver partiet i ett pressmeddelande.

Man har även inkluderat den gamla Yimby-idén om Österbron i sin vision. Ett alternativ till Österleden som partiet skriver att man går till val på att bygga.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00

Ny barbershop satsar på stjärnfylld gatufest

Nyheter "En fest för grannarna" – Kända artister väntas uppträda på bakgata på Kungsholmen En ny barbershop "för alla, inte bara hipsters" med kafé har öppnat på Kungsholmen. Nu planerar de bjuda alla nya grannar på stjärnspäckad gatufest med flera lokala aktörer och kända artister.tisdag 20/11 18:21