Egen regi. Delar av Söderorts paket hamnar numera hos Postnord vid Globen. Foto: Johann Bernövall

Här är nya postombudet i Globen

Trycket på de lokala handlarna i delar av Söderort har blivit för stort. Nu får tusentals ta sig till Globen och Postnords företagscenter för att hämta sina paket.

  • Publicerad 11:36, 26 mar 2019

Det handlar om 1 600 hushåll med postnummer 120 47, 121 32 samt 121 35 (med postort Enskede gård, Enskededalen och Johanneshov) som berörs av Postnords omläggning av paketuthämtningen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

De tidigare ombuden i de berörda områden har varit en tobakshandlare vid Globen, Coop Sockenplan och Ica Enskededalen. Dessa tar fortsatt emot och lämnat ut paket, men i och med att trycket varit för högt så flyttas delar av paketen till det som tidigare fungerat som Postnords företagscenter, på Arenavägen 33, vid Globen.

– I det utgångsläget vi har, där volymerna på paket ökar så kraftigt som de gör, så är det här den bästa lösningen. De ombud som funnits klarar inte ökningen. Då är det det så här det fungerar, säger Annette Rihagen, chef för Postnords ombudsnät.

Varför har trycket på ombuden ökat så?

– Det handlar helt enkelt om att e-handeln ökar väldigt mycket i hela landet.

V: Staden måste försöka rädda Melodybox

Nyheter "Söderort behöver det här" Vänsterpartiet vill att staden försöker hitta ett kryphål i detaljplanen som gör att Melodybox kan räddas. Går inte det ska staden hjälpa det privata kulturstället att hitta en ny lokal, anser V.torsdag 18/4 14:11

Här kan Skarpnäck få modulhus

Nyheter Bygglovsansökan inskickad Vid Skogsfurans väg i Skarpnäck vill staden bygga 37 lägenheter i sex modulhus.torsdag 18/4 12:09