Egen regi. Delar av Söderorts paket hamnar numera hos Postnord vid Globen. Foto: Johann Bernövall

Här är nya postombudet i Globen

Trycket på de lokala handlarna i delar av Söderort har blivit för stort. Nu får tusentals ta sig till Globen och Postnords företagscenter för att hämta sina paket.

  • Publicerad 11:36, 26 mar 2019

Det handlar om 1 600 hushåll med postnummer 120 47, 121 32 samt 121 35 (med postort Enskede gård, Enskededalen och Johanneshov) som berörs av Postnords omläggning av paketuthämtningen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

De tidigare ombuden i de berörda områden har varit en tobakshandlare vid Globen, Coop Sockenplan och Ica Enskededalen. Dessa tar fortsatt emot och lämnat ut paket, men i och med att trycket varit för högt så flyttas delar av paketen till det som tidigare fungerat som Postnords företagscenter, på Arenavägen 33, vid Globen.

– I det utgångsläget vi har, där volymerna på paket ökar så kraftigt som de gör, så är det här den bästa lösningen. De ombud som funnits klarar inte ökningen. Då är det det så här det fungerar, säger Annette Rihagen, chef för Postnords ombudsnät.

Varför har trycket på ombuden ökat så?

– Det handlar helt enkelt om att e-handeln ökar väldigt mycket i hela landet.

Så rena eller smutsiga är Stockholms bad

Nyheter LISTA: Baden där du kan kasta dig i – men här ska du inte hoppa i plurret Staden genomför ständigt vattenprover på Stockholms allmänna badplatser för att säkerställa att vattnet inte utgör någon hälsorisk. Här är resultatet av ditt bads senaste mätning.tisdag 25/6 19:00

Trasig pump bakom badavrådan i Långsjön

Nyheter Gäller tills vidare Avrådan för bad i Långsjön pågår fortfarande medan man undersöker om en havererad pumpstation har läckt utsläpp eller inte.tisdag 25/6 13:20