Tillfällig. Åkattraktionen Snake kommer bara finnas på tivolit 2019. Foto: Gröna Lund

Här är nyheterna på Gröna Lund 2019

Den 27 april öppnas portarna återigen till Sveriges äldsta tivoli. Och området ser delvis annorlunda ut i år.

  • Publicerad 20:00, 6 mar 2019

Det är området innanför Tyloreentrén som kommer få en ny – om än tillfällig – inramning sommaren 2019. Som vi berättat tidigare i veckan låter Gröna Lund sin forna konkurrent "Nöjesfältet" flytta in på en del av tivolit. Bland annat byggs två helt nya femkamps-spel upp på området; Bonanza (ett nytt gevärsskytte) och Släggan (ett klassiskt styrkeprov).

Men det finns även ett mer spektakulärt inslag.

Gammalt tivoli återuppstår på Djurgården

Snake, som gör ett gästspel på Gröna Lund under 2019, har tillverkats av samma företag som byggt Eclipse och enligt attraktionschef Peter Osbeck har den ett "väldigt häftigt rörelseschema."

– Det är sällan jag skriker när jag åker attraktioner, men den här gången gjorde jag det. Många kommer älska den medan andra kommer säga "aldrig i livet", förklarar den luttrade åkaren som arbetat på Gröna Lund i 39 år.

Enligt Osbeck är det viktigt att varje år kunna presentera någonting nytt och oprövat.

– Om man tittar på framgångsrika nöjesparker i världen gör de som vi och förnyar sig hela tiden. Många besökare kommer tillbaka och har man bra nyheter hamnar man på tapeten, säger han.

Nu hårdnar kampen om Djurgården

För att ge plats för nyheter behöver dock annat tas bort. Huset där radiobilarna höll till har till exempel rivits och bilarna ska istället få en ny hemvist i Furuvik.

Men det finns hopp för Stockholms radiobilsentusiaster.

– I framtiden ska vi ha tillbaka radiobilarna, lovar Peter Osbeck.

Gröna Lund genomgår just nu en omfattande förvandling och flera stora ombyggnationer är på gång. En tredjedel av tivolits yta kommer under tre års tid att byggas om för att till 2021 erbjuda bland annat en ny berg- och dalbana.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android