NYTT. Så här ser Odenplans nya konstverk ut. Foto: Hans Ekestang

Här är Odenplans nya konstverk

Nu har den klassiska montern på tunnelbaneperrongen fått nytt innehåll igen.

  • Publicerad 17:15, 26 jun 2018

Det är konstnären Eduardo Rodriguez Chain, som gick ut Kungliga Danska Konstakademien i Köpenhamn förra våren som ligger bakom det nya konstverket. Han har döpt det till "I hope your birds come to rest with you tonight” och enligt ett pressmeddelande har verket utformats som en anspelning på namnet Odenplan och kopplingen till nordiska gudasagor.

"Utifrån sitt eget intresse för nordisk mytologi har konstnären skapat en installation med olika objekt, som är en blandning av teori, mytologi, poesi, fantasier och föreställningar om en plats han själv aldrig har besökt" skriver SL i pressmeddelandet.

– Min ambition har varit att resenärerna, efter att ha sett utställningen, ska sätta ihop de slutgiltiga sammanhangen själva. Något att återvända till under den fortsatta resan, förklarar Eduardo Rodriguez Chain själv.

I montern på plattformen visas verk av nyligen utexaminerade konstnärer från Sveriges och Nordens konst- och designhögskolor, enligt SL och det nya verket kommer sitta uppe i tre månader.

KONSTNÄR. Eduardo Rodriguez Chain från Mexiko ligger bakom det nya verket. Foto: Hans Ekestang

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Omöjligt evakuera Citybanan utan rulltrappor

Nyheter Frågor och svar om haveriet på stationerna Stockholm City och Odenplan Varför bygger man en supermodern tåganläggning utan vanliga trappor? Och varför måste man stänga hela stationen när rulltrapporna inte fungerar. Vi frågade Trafikverket, som byggt de nya stationerna...tisdag 17/7 6:50

Då vet du att låten är en sommarplåga

Nyheter Expertens guide till musiken vi hatar att vi älskar Sommar, sol, och enerverande hitlåtar som vägrar lämna din hjärna i fred. Nu på lördag fixar Debaser en helkväll med rakt igenom sommarplågor. Kreddkänsliga personer varnas.måndag 16/7 21:15