NYTT. Så här ser Odenplans nya konstverk ut. Foto: Hans Ekestang

Här är Odenplans nya konstverk

Nu har den klassiska montern på tunnelbaneperrongen fått nytt innehåll igen.

  • Publicerad 17:15, 26 jun 2018

Det är konstnären Eduardo Rodriguez Chain, som gick ut Kungliga Danska Konstakademien i Köpenhamn förra våren som ligger bakom det nya konstverket. Han har döpt det till "I hope your birds come to rest with you tonight” och enligt ett pressmeddelande har verket utformats som en anspelning på namnet Odenplan och kopplingen till nordiska gudasagor.

"Utifrån sitt eget intresse för nordisk mytologi har konstnären skapat en installation med olika objekt, som är en blandning av teori, mytologi, poesi, fantasier och föreställningar om en plats han själv aldrig har besökt" skriver SL i pressmeddelandet.

– Min ambition har varit att resenärerna, efter att ha sett utställningen, ska sätta ihop de slutgiltiga sammanhangen själva. Något att återvända till under den fortsatta resan, förklarar Eduardo Rodriguez Chain själv.

I montern på plattformen visas verk av nyligen utexaminerade konstnärer från Sveriges och Nordens konst- och designhögskolor, enligt SL och det nya verket kommer sitta uppe i tre månader.

KONSTNÄR. Eduardo Rodriguez Chain från Mexiko ligger bakom det nya verket. Foto: Hans Ekestang

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nobel Center ska bli som Sydneys operahus

Nyheter Stadens oväntade jämförelse Stockholms stad har överklagat mark- och mijödomstolens nej till Nobel Center. I överklagan sticker en jämförelse ut.tisdag 18/9 21:00

Nej till att öppna bensinmack på Söder igen

Nyheter Företag vill öppna nygammalt tankställe Det finns inte en enda bensinmack i drift på Södermalm. Det vill ett företag nu ändra på, genom att återuppliva den forna macken vid Ersta. Men beskedet från staden är blankt nej.tisdag 18/9 20:00