NYTT. Så här ser Odenplans nya konstverk ut. Foto: Hans Ekestang

Här är Odenplans nya konstverk

Nu har den klassiska montern på tunnelbaneperrongen fått nytt innehåll igen.

  • Publicerad 17:15, 26 jun 2018

Det är konstnären Eduardo Rodriguez Chain, som gick ut Kungliga Danska Konstakademien i Köpenhamn förra våren som ligger bakom det nya konstverket. Han har döpt det till "I hope your birds come to rest with you tonight” och enligt ett pressmeddelande har verket utformats som en anspelning på namnet Odenplan och kopplingen till nordiska gudasagor.

"Utifrån sitt eget intresse för nordisk mytologi har konstnären skapat en installation med olika objekt, som är en blandning av teori, mytologi, poesi, fantasier och föreställningar om en plats han själv aldrig har besökt" skriver SL i pressmeddelandet.

– Min ambition har varit att resenärerna, efter att ha sett utställningen, ska sätta ihop de slutgiltiga sammanhangen själva. Något att återvända till under den fortsatta resan, förklarar Eduardo Rodriguez Chain själv.

I montern på plattformen visas verk av nyligen utexaminerade konstnärer från Sveriges och Nordens konst- och designhögskolor, enligt SL och det nya verket kommer sitta uppe i tre månader.

KONSTNÄR. Eduardo Rodriguez Chain från Mexiko ligger bakom det nya verket. Foto: Hans Ekestang

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.