Nytt takhäng. Först soltrappans tak, nu cykelgaragets. Höga höjder lockar onekligen på Odenplan. Foto: Privat

Här är Odenplans NYA olovliga takhäng

Som bekant fick Odenplans soltrappa stängas av och byggas om eftersom personer klättrade upp på dess tak. Nu har folk hittat ett annat tak att hänga på, bara ett stenkast därifrån.

  • Publicerad 19:00, 4 jun 2018

Som Vi i Vasastan har skrivit om åtskilliga gånger har det varit strul med soltrappan på stationsbyggnaden på Odenplan eftersom SL var rädda att folk skulle klättra upp på taket till den. Efter att först ha bedömts som en säkerhetsrisk, stängts av, fått en provisorisk lösning, stängts av på nytt och byggts om så togs byggstaketen bort i slutet av april.

Trots det klättrade folk upp på taket, något som gjorde SL besvikna och uppgivna.

Här är bilden SL inte vill se

– Vi har gjort bedömningen att den höjningen ska vara en tydlig signal att här ska man inte upp. Det visar tydligt att det är en farlig plats. Samtidigt har man också ett personligt ansvar, sa Claes Keisu på SL till Vi i Vasastan då.

Vem är Odenplans cykelgarage tänkt för?

Nu har ett nytt tak på Odenplan lockat till umgänge. Det är taket till cykelgaraget mittemot soltrappan där en läsare nyligen fångade några ungdomar samt en hund på bild. Den här gången är det dock inte SL:s huvudbry utan Stockholm stads.

"Om taket används i det syftet så måste vi se över vilka risker det medför och vad vi kan göra för att förhindra det. Vilka åtgärder som kan bli aktuella kan vi inte uttala oss om just nu innan vi sett över vad vi kan göra och vilka alternativ som finns", skriver Erik Söderberg på trafikkontorets presstjänst i ett mejl.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Rekordmånga har valt cykeln i sommar

Nyheter Så många fler har cyklat i ✓Innerstan ✓Söderort ✓Västerort Rekordmånga stockholmare har valt cykeln i sommar. En trend som är här för att stanna, åtminstone om man frågar cyklisterna själva.tisdag 14/8 20:00

Hotar stänga populär badbrygga efter stök

Nyheter Museet kan bura in alltihop igen För några veckor sedan gladde den nya bryggan vid Sjöhistoriska plasksugna stockholmare. Nu har otrevliga badare fått museichefen att se rött.tisdag 14/8 15:35