Omdebatterat. I februari hölls ett informationsmöte i Dianagårdens lokaler med anledning av att det tidigare vård- och omsorgsboendet ska bli genomgångsboende för nyanlända. Foto: Sacharias Källdén

Här är planerna för Dianagården

Under torsdagskvällen beslutade fastighetsägaren Micasas styrelse att gå vidare med planerna på att omvandla Dianagården till ett seniorboende. Men först ska fastigheten bli genomgångsboende för nyanlända.

  • Publicerad 15:32, 12 apr 2019

Micasa fastigheter har ända sedan Dianagården i Hjorthagen avvecklades som vård- och omsorgsboende planerat för att fastigheten även i framtiden ska användas för någon form av verksamhet för äldre.

Och nu tar Micasa nästa steg mot ett genomförande av planerna.

SD backar från integrations-samarbete på Östermalm

Vid ett styrelsemöte under torsdagskvällen, den 11 april, beslutades att bolaget ska arbeta för att omvandla fastigheten till ett seniorboende med aktivitetscenter, säger Gunnar Ohlsén, avdelningschef på projektavdelning.

– Nu kommer vi igång med projekteringsarbetet och ska jobba fram underlaget för ett genomförandebeslut, förklarar han.

Men först ska lokalerna bli genomgångsboende för nyanlända med uppehållstillstånd. Totalt handlar det om 48 lägenheter på omkring 30 kvadratmeter med inflyttning i september. Anledningen till att Dianagården avvecklats som vård- och omsorgsboende är att lokalerna enligt Arbetsmiljöverkets regler inte anses lämpliga för ett äldreboende, något som ombyggnationen ska råda bot på.

– Förhoppningsvis kan vi sätta igång med ombyggnationen första kvartalet 2021 och att allt är färdigt sommaren 2022, säger Gunnar Ohlsén.

Genomgångsbostäderna ska finnas i lokalerna som längst till december 2020.

Flera besked om nytt boende för nyanlända i Hjorthagen