Färgstarkt. Fyrverkerier är vackert men tänk på att det är farliga grejer och att ljudet skrämmer husdjur. Foto: MostPhotos

Här är reglerna för fyrverkerier i Stockholm

På senare år har det blivit allt tuffare restriktioner kring användande av fyrverkerier. Kolla här vad som gäller för Stockholms stad.

  • Publicerad 15:02, 30 dec 2016

Smällare som bara låter är förbjudna i hela landet. Raketer där ljudet bara är en bieffekt är tillåtna – men inte överallt och inte av vem som helst.

Endast den som är över 18 år får köpa och använda fyrverkerier. Tänk på att vara aktsam och inte skjuta raketer i tätbebyggt område och inne bland bostadshus.

DRAPER: Fyrverkerier är för idioter

Om en stor mängd fyrverkerier ska avfyras i ett tätbebyggt område eller om mycket folk är i närheten kan tillstånd krävas enligt ordningslagen. Är du osäker – kontakta Storstockholms brandförsvar för att få reda på vad som gäller i enskilda fall och hur du går tillväga. 

Ett totalförbud för pyroteknik rådet inom den fyrverkerifria zon som Stockholms stad i år har upprättat mellan Skeppsbron, Strömbron och Skeppsholmskajen.

LÄS ÄVEN Det här gäller för fyrverkerier i Täby, Danderyd och Vallentuna

Här kan stockholmare istället ta del av det kommunala fyrverkeri som skjuts upp från skjuts upp från vattnet nedanför Slottsbacken vid midnatt.

Här råder totalförbud för privata fyrverkerier på nyårsafton. Foto: Stockholms stad

Här stängs trafiken av

Trafikavstängningarna kommer att göras på följande platser från klockan 20:00 till cirka klockan 01:30: 

Kungsträdgårdsgatan 20

Södra Blasieholmshamnen 12 

Gustav Adolfs torg 2 

Slottskajen 

Slottsbacken 

Skeppsbron (vid rodell)

Södra Blasieholmshamnen 4

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.