Den som vill återuppleva 90-talet beger sig till Zinkensdamm och hör tidstypiska akter som 2 Unlimited. Foto: Pressbild

Här är sex helgtips för dig som är kvar i stan

Fullmånesmeditation, nostalgiparty eller existentiell barnteater? Den här helgen rymmer det mesta.

  • Publicerad 08:00, 8 jul 2017

Barnteater i Vinterviken

Varför finns jag? Det är namnet på en föreställning som lekfullt kastar sig mellan myter och biologi, vardaglighet och action, fantasier och ren high tech. Bygger på boken med samma namn. För barn över tre år.

När? Lördag kl 11:00-11:35.

Var? Vintervikens trädgård, Vinterviksvägen 30

Hyllning till 90-talets hits

Vi som älskar 90-talet är festivalen som ogenerat låter nostalgin stå i centrum. Årets uppställning rymmer tidstypiska namn som E-Type, Aqua, Pandora, 2 Unlimited, Peter Andre och Culture Beat.

När? Lördag kl 11:30-sent.

Var? Zinkensdamms IP, Ringvägen 16

Rockfest i Kungsan

"Stockholms fetaste rockfestival" inleddes redan i går men fortsätter under lördagen. Från scenen hörs bland andra Electric Boys, Lillasyster och Queen-hyllningen Queer. Fri entré.

När? Lördag kl 12:00-01:00.

Var? Kungsträdgården

Invigning av Citybanan

På måndag börjar den omtalade citybanan gå enligt tabell. Men redan under söndagen blir det stor invigningsfest med tal av bland andra statsminister Stefan Löfvén. Det bjuds också på en gratis provtur mellan Stockholm Odenplan och Stockholm City

När? Söndag kl 11:00-16:00.

Var? Station Odenplan

Trubadurer på visfestival

För artonde året i rad arrangerar Yrkestrubadurernas förening Stockholms visfestival på stora scenen i Kungsträdgården. Årets konferencierer är Lolita Ray och Pierre Ström.

När? Söndag kl 14:00-18:30.

Var? Kungsträdgården

Fullmånesmeditation i Vitabergsparken

Vägledd meditation där du utforskar din inre kraft med hjälp av guider och medhjälpare. Bland annat används shamanska hjälpmedel som trumma och skallra under ceremoni. Pris: 300 kronor, inklusive fika.

När? Söndag kl 18:00-20:00.

Var? Vitabergsparken

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.