Här är Skarpnäcks dyraste hus

13 rum och 400 kvadrat i Skarpnäck – kan det vara något? Ja, i alla fall om du vill bo i en 264 år gammal kåk i ett naturreservat. Och har 26 miljoner att pynta.

  • Publicerad 15:36, 25 apr 2018

Det är Listuddens gård som i veckan las ut för försäljning för andra gången på ett år. Förra gången ska intresset ha varit stort men någon slutgiltig affär blev det aldrig. Nu har man sänkt priset med några miljoner. Trots det är det fortfarande det dyraste privatboendet i stadsdelen Skarpnäck.

Vid Flatensjöns norra strand ligger gården, drygt två kilometer från Skarpnäcks tunnelbanan, mitt i naturreservatet och byggd 1754. Huset är 400 kvadratmeter fördelat på 13 rum och tomten är på 1,8 hektar. På ägorna finns ytterligare två små hus samt en stallbyggnad med fyra boxar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det före detta torpet är skyddsklassat men ägarna har med tillstånd rustat om och byggt ut. Prislappen hos mäklaren landar på 26 500 000 kronor, med en driftkostnad på strax under 100 000 kronor per år. Förra gången Listuddens gård försökte säljas var priset 29 000 000 kronor.

LÄS ÄVEN Här är Stockholms dyraste villa

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

”Omöjligt om du blir sjuk efter klockan åtta”

Nyheter ✓Många har svårt att få tider på vårdcentralen ✓Så svarar politikerna "Som Fort Knox", "tvärstopp", "ett lotteri". Så beskriver några av våra läsare sina försök att få en akuttid på vårdcentralen. Svaret från regiontoppen är att mer pengar kommer, men både fack och...torsdag 21/2 20:10

Efter stadens miss: ny småbåtshamn ska bort

Nyheter Staden gjorde bort sig i Gröndal Några båtar hann aldrig lägga till vid småbåtshamnen som anlades av staden i Gröndal förra året. Nu ska kommunens svartbygget bort. “Kan störa strandpromenaden” anser politikerna.torsdag 21/2 16:26