Här är slitna vindsvåningen på Söder som slog rekord

Bostadsannonsen för 90-kvadrataren på Götgatan stack ut och är bostadssajten Hemnets mest klickade någonsin.

  • Publicerad 11:46, 16 dec 2019

Det var i mars en bostadsannons för en 91 kvadratmeter stor vindsvåning på Götgatan blev viral. Anledningen? Skicket.

Men enligt mäklarfirman var det inget PR-trick, att de inte valde att renovera upp lägenheten, vars utgångspris låg på 5,5 miljoner kronor.

– Det känns bättre att den som köper får sätta sin prägel på den. Det finns ju ett visst underhållsbehov och de annonser som antingen är topprenoverade eller inte alls renoverade är de som går bäst, de mellanmjölksrenoverade går bort, sa Fanny Strand på Bjurfors Södermalm tidigare när StockholmDirekt uppmärksammade annonsen.

Sliten vindsvåning på Söder blev viral

Ett lyckat drag. För när stora bostadssajten Hemnet summerade sitt år idag höjdes annonsen till skyarna. Det är sajtens mest klickade annons någonsin med hela 485 000 sidvisningar.

– Istället för att styla i klassiskt snitt lät man renoveringsobjeket på Södermalm vara kvar i precis den standard den var i. Det var ett genidrag. Det har varit ett extremt stort intresse. Och lägenheten såldes till en god affär, säger Staffan Tell, kommunikationschef på Hemnet.

Enligt Fanny Strand såldes lägenheten för 6 050 000 kronor. Och de är fortfarande överraskade över genomslaget.

– Vi blev lite tagna på sängen. Vi hade ingen baktanke med annonsen utan körde helt enligt säljarens önskemål, säger hon.

Har ni slutat att styla lägenheterna nu?

– Ha ha, nej, vi stylar nästan alltid våra objekt. Det här var ett undantagsfall.

Söderlyan är Hemnets mest klickade någonsin. Foto: Bjurfors Södermalm/Peo Bengtsson