Konstnär. I sommar händer mycket i stadsdelen. Foto: Stockholms stad

Här är sommarens aktiviteter i Hässelby-Vällingby

Det blir en en aktiv sommar i Hässelby-Vällingby, med mycket teater och massvis med aktiviteter för stora och små barn på flera olika håll.

  • Publicerad 12:12, 5 jun 2020

Det kommer hända jättemycket, jag tror vi har över hundra rubriker i vårt kalendarium.

Teater. Förställningen Trio Smack gästar Hässelby-Vällingby i sommar. Foto: Dotterbolaget/ Trio Smack

I år blir det en annorlunda sommar i Hässelby och Vällingby, när Sommar på torget istället blir sommar i hela stadsdelen.

– I och med att Hässelby torg byggs om så har vi flyttat ut aktiviteterna i stadsdelen, säger Anna Magnfors, kultursamordnare på Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning och den som tidigare år arrangerat "Sommar på torget".

I år har man haft arbetsnamnet "pop-up sommar" då det ska hända saker på många håll.

Teater varje vecka

Mycket kommer ske i parklekarna och många aktiviteter sker i samarbete med civilsamhället, föreningar, kulturskolan och biblioteket. Det kommer exempelvis finnas dagkollon och idrottsaktiviteter som basket och pingis.

– Tyvärr blir det ingen bio, men teater i massor. Kanske till och med mer än vad som står med i kalendariet nu, säger Anna Magnfors.

Teater är än så länge planerat till en gång i veckan i parklekarna runtom i stadsdelen. Kulturförvaltningen kommer eventuellt fylla på med teater då de har varit tvungna att ställa in ungdomsfestivalen "We are Sthlm" för 13-19 åringa.

Även fritidsgårdarna kommer att vara öppna och alla aktiviteter sker utomhus i år.

Denna sommar finns det inte heller någon fysisk folder utan alla aktiviteter annonseras på webben, för att snabbt kunna uppdatera aktiviteterna om nya förhållningsregler skulle komma.

– Vi kommer även annonsera allt på vårt Instagramkonto varje dag, så det kan man följa för att hålla sig uppdaterad. Det kommer hända jättemycket, jag tror vi har över hundra rubriker i vårt kalendarium, berättar Anna Magnfors.

"Sommar på torget" i Hässelby ställs in

Sommar för unga

Datum: 7 juni–14 augusti 2020

Tid: Varierar för olika aktiviteter

Plats: Överallt utomhus i Hässelby-Vällingby

Här hittar du aktiviteterna: start.stockholm/sommarlov-hässelby-vällingby

Instagram: hasselby_vallingby_unga

Händer också: Kulturskolan anordnar dans och konstworkshops, biblioteken har utebibliotek, sagostunder och skrivarworkshops.

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt