Här är sommarjobbarna robotar

Robotar istället för människor. I vissa parker i Stockholm har det redan hänt.

  • Publicerad 14:37, 11 sep 2018

Under den här sommaren testar Stockholms stad att använda robotgräsklippare på tre ställen i Humlegården och i rondellen vid Roslagstull.

Projektet genomförs i samverkan mellan Östermalms stadsdelsförvaltning, Kungliga Djurgårdens Förvaltning, Husqvarna Group och Stockholms stad och ska sedan utvärderas.

Robotgräsklipparna är programmerade för just de områden de ska klippa och går därför inte att använda på några andra platser.

Klippare. Foto: Per Brandt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Patrull ska granska gatuarbeten i Stockholm

Nyheter Ny typ av kontrollanter ska öka framkomligheten Staden sätter in en ny patrull som ska kontrollera att alla gatujobb i Stockholm utförs på rätt sätt. Nu utreds möjligheten att ge patrullen mandat att stoppa otillåtna arbeten och beslagta material...onsdag 19/9 15:20

Tillträdesförbud för bengalkastare

Nyheter Stängs av i två år Den person som i det senaste derbyt mellan Djurgården och Hammarby kastade en brinnande bengal mot en sittplatsläkare får tillträdesförbud i två år, rapporterar Fotbollskanalen.se.onsdag 19/9 14:42