Här är sommarjobbarna robotar

Robotar istället för människor. I vissa parker i Stockholm har det redan hänt.

  • Publicerad 14:37, 11 sep 2018

Under den här sommaren testar Stockholms stad att använda robotgräsklippare på tre ställen i Humlegården och i rondellen vid Roslagstull.

Projektet genomförs i samverkan mellan Östermalms stadsdelsförvaltning, Kungliga Djurgårdens Förvaltning, Husqvarna Group och Stockholms stad och ska sedan utvärderas.

Robotgräsklipparna är programmerade för just de områden de ska klippa och går därför inte att använda på några andra platser.

Klippare. Foto: Per Brandt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00

Ny barbershop satsar på stjärnfylld gatufest

Nyheter "En fest för grannarna" – Kända artister väntas uppträda på bakgata på Kungsholmen En ny barbershop "för alla, inte bara hipsters" med kafé har öppnat på Kungsholmen. Nu planerar de bjuda alla nya grannar på stjärnspäckad gatufest med flera lokala aktörer och kända artister.tisdag 20/11 18:21