Ägaren Uchral Tuvshinjargal driver Sushispot tillsammans med sin sambo Delegbalbar Davaasuven. Foto: Mikael Andersson

Här är Spångas nya sushihak

Uchral Tuvshinjargal har varit sushikock i 10 år. När hon letade efter en lokal för att starta sitt första egna ställe var det Spånga som gav rätta magkänslan.

  • Publicerad 16:27, 6 nov 2018

Det känns både läskigt och spännande

Det har bara gått några dagar sedan Uchral Tuvshinjargal öppnade sin första egna restaurang. Lokalen mitt på Spånga torg, där det tidigare låg en juicebar, har svidats om, fått målade körsbärsträd på väggen och en klassisk sushibar där fisk och annat ligger i prydliga rader.

– Det känns både läskigt och spännande. Jag gick på känsla när jag valde platsen, jag har letat efter rätt lokal i flera månader, säger Uchral när vi tittar in.

Juicebar ska locka hälsomedvetna till Spånga

"Finns plats"

Att det redan finns två andra restauranger Spånga centrum som säljer sushi bekymrar henne inte.

– De säljer även thaimat och jag tror att det finns plats för oss också i Spånga. Jag ville skapa en klassisk sushibar, det ska kännas direkt när man kommer in, i inredningen, atmosfären, säger Uchral.

Hon började jobba med sushi när hon kom till Sverige från Mongoliet 2009 och säger själv att hon blev förälskad.

Hur har de första dagarna gått?

– Vi har haft en del folk och de har blivit fler för varje dag. Nu hoppas jag att de kommer tillbaka också, säger Uchral Tuvshinjargal.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Klart: De flyttar in i tomma lokalen i Åkermyntan

Nyheter Uppfräschning av centrum planeras Nu är det klart att en tandläkarmottagning flyttar in i lokalen bredvid mödravårdscentralen i Åkermyntan centrum.fredag 18/1 15:58

Så ska dolda parken i Hässelby rustas upp

Nyheter 1700-talets största statussymbol ligger i Riddersvik 1700-talets största statussymbol – en engelsk park – ligger i Riddersvik. Men på grund av bristande underhåll är den lite av en doldis. När det nu planeras för 600 nya bostäder vid Riddersvik vill...fredag 18/1 11:27