Här är stans galnaste karaokebar

Utifrån ser krogen inte mycket ut för världen. Men när helgens karaoke drar igång blir lokalen fullsatt och gästerna bjuder upp till en galen show.

  • Publicerad 15:59, 10 nov 2017

Det första man möts av när man anländer till Rågsveds krog är Agata Siewruk. Hon är liten till växten men bestämd. Hon tittar i väskor, frågar efter vapen, letar efter alkohol i fickorna samtidigt som hon lugnt förklarar att hon har samma rutin varje kväll. För säkerhetens skull.

– Till en början var det mycket kriminella gäng här och jag har varit tvungen att rensa lokalen från det. Idag är det en bra miljö men jag har mötts av vapen sex gånger. Jag är stenhård, minsta lilla och du åker ut, säger hon.

Sjunger ut. På Rågsveds krog möts människor i alla åldrar och du får ofta med dig någon främling i en spontan duett. Foto: Sacharias Källdén

Besökare i alla olika åldrar

Agata öppnade krogen för sju år sedan tillsammans med sin dotter Nathalie Slagerstrand. Drömmen var att skapa en krog med utlandskänsla där det är högt i tak. Och konceptet har gått hem. Trots att Rågsveds krog är en doldis för de flesta som tar del av Stockholms uteliv är det inte ovanligt att lokalen är fullsatt.

– Våra gäster vallfärdar hit. Det kommer människor från Åkerberga, Trosa, Gnesta, Södermalm och Östermalm, berättar Agata Siewruk.

Lagom till det första karaokeframförandet med låten Anna och mig av Lalla Hansson, börjar gästerna strömma in. Och sedan rullar schemat. En efter en kliver gästerna upp och drar av en dänga. Låtutbudet är stort och framförs av människor i alla olika åldrar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Elvis is in the house!

Krögaren Agata Siewruk.

Ska man dansa på borden får man vara max två personer på varje bord

Ny bild av Rågsved

Lars Stenstadvold, 26, från Malmö är på Rågsveds krog för första gången och tar modet till sig att sjunga duetter med sina vänner i discobelysningen.

– Det här är det bästa jag har varit med om, säger han.

Janusz Slawomirsk, 71, flyttade till Rågsved för några år sedan och fick upp ögonen för krogen.

– Man läser så mycket i media om Rågsved. Om allt negativt som händer. När jag kom hit blev jag fascinerad över alla olika människor som möttes här. Agata har skapat en oas av trygghet och frihet för alla olika människor oavsett hudfärg, läggning, klädstil eller religion.

Max två personer på varje bord

När Agata släpper ut håret och kliver upp på bardisken för en dans är det lätt att som förstagångsbesökare tro att det börjar spåra ur. Men just den företeelsen hör till. Alla får dansa på borden om känslan faller in. Men i övrigt är reglerna strikta.

– Det är inte tillåtet att kränka någon, att bråka, använda droger, eller bli för full. Ingen får bua, alla ska applådera och stötta varandra. Men ska man dansa på borden får man vara max två personer på varje bord, det är för många som har gått sönder, säger hon och fortsätter:

– Man ska inte behöva åka till Medelhavet för att släppa loss, man kan bara åka till Rågsved, säger hon och skrattar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android