Välkomnar alla. Skivbutiksägaren Romain Beltrame (t.v) låter alla måla på butikens väggar. Just nu ställer Narek Aghajanyan dessutom ut tavlor. Foto: Karoline Montero Araya

Här är stans nya lagliga konstvägg – inne i skivaffären

På Rörstrandsgatan finns en skivbutik där alla tillåts måla och rita på väggen. "Vem som helst ska kunna lämna ett avtryck" säger butiksägaren Romain Beltrame.

  • Publicerad 19:30, 20 jun 2017

Väggarna inne på Triphopshop på Rörstrandsgatan 25 är täckta av olika verk: små djur, handavtryck och ansikten med mera. Vid ett bord sitter några kvinnor och målar ansikten på en duk.

– Jag gillar tanken på att vem som helst ska kunna komma in och lämna ett avtryck. Det är en bra chans för lokala konstnärer att exponera sig. Många gallerier är elitistiska och det här blir mer socialt. Musik och konst hör samman, säger Romain Beltrame.

Vasastadsbon Narek Aghajanyans porträtt hänger i bakgrunden på Triphopshop. "Jag vill snarare kalla det en mötesplats än en utställning" säger han. Foto: Karoline Montero Araya

Förutom att låta folk måla på väggarna tänker Romain Beltrame ha konstutställningar, som byts ut ungefär en gång i veckan, i butiken. Just nu hänger Vasastadsbon Narek Aghajanyans tavlor föreställandes ansikten, han kallar verket "Beyond the Subject", till höger när man kommer in.

– Jag vill bland annat visa att folk inte ska bedöma varandra efter utseende, att alla kan vara intressanta, säger Narek Aghajanyan som ofta besöker skivbutiken.

– Jag tycker det är en bra kontrast i området, ett ställe man kan komma till utan att köpa något och där man kan träffa nya kompisar, säger han.

http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/ny-skivbutik-oppnar-i-vasastan-triphop-elektroniskt-allt-pa-vinyl/aRKpdv!M6uA1k9YnpoFYNTRxgpuAw/

Vem som helst... Foto: Mimmi Epstein

2010 flydde han från Armenien till Sverige för att undgå politisk förföljelse. 2014 fick Narek Aghajanyan politisk asyl som konstnär.

– Det var fyra års kamp mot Migrationsverket men jag hade tur och träffade många som stöttade och hjälpte mig, bland annat Arne Ruth (publicist och tidigare chefredaktör på DN, reds anm).

Affären på Rörstrandsgatan har karaktären av ett litet kulturhus, men skivförsäljningen går också bra enligt Romain Beltrame. Trots den något snäva genren triphop: elektronisk musik med rötterna i 90-talets Storbritannien.

– Absolut, men en hel del försäljning sker via nätet. Mycket till Japan och Korea. Folk kommer hit till butiken för både musiken och konsten. Det är roligare än att vara hemma och spela Monopol. Ibland brukar vi träffas ett gäng och sitta och måla på natten, säger Romain Beltrame.

...är välkommen att göra avtryck på väggarna. Foto: Mimmi Epstein

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58