Bad i stan. Maggie Georgsson med dottern Elea, 2 år och Lisa Janberger med sonen Colin, 1 år har en bra baddag i Tanto. Foto: Maja Brand

Här är Stockholms alla badplatser 2018

Varför åka utomlands för att njuta av bad och strandhäng i sommar? Hela Stockholm kryllar av fina badplatser. Här är hela listan på baden som drivs av staden.

  • Publicerad 09:48, 12 jul 2018

INNERSTAN

Tanto strandbad (Årstaviken)
Strandbadet är tillgänglighetsanpassat, har bryggor och hopptorn. Närmaste tunnelbanestation är Hornstull.

Kristinebergsbadet

ligger vid Kristinebergs strandpark och intill Hornsberg. Bad sker från ett trädäck och det finns gott om restauranger i närheten. Ta dig hit med tunnelbana till Stadshagen och en promenad på 700 meter.

Badet består av en brygga med badstege. Däremot ingen sandstrand.

Fredhällsbadet

Ett härligt klippbad med bryggor. Inne på området finns en mindre gräsmatta och ett trädäck.  Ta den gröna tunnelbanelinjen till Kristineberg och promenera längs vattenbrynet till badplatsen.

Lilla Essingebadet

Ett litet bad med endast en brygga och badstege. Ingen sandstrand men stora gräsytor. Badet ligger nära Essingeleden och båtklubbarna. Ta bussen ut till Lilla Essingen och hoppa av på Primusvägen.

Smedsuddsbadet

Fint bad på Kungsholmen med strand, stor gräsmatta och brygga med stege. Åk buss 4 till Västerbroplan eller gå från Fridhemsplan.

Långholmens klippbad och strandbad

På långholmen finns det både klippbad och strandbad med nära till café, glassförsäljning och restaurang samt sevärdheter som Bellmansmuséet och Långholmens fängelsemuseum. Närmaste tunnelbanestation är Hornstull, därifrån är det cirka 10 minuters promenad. 

Ekhagens strandbad

Badet är beläget på Norra Djurgården nära Lappkärrsberget. Ta buss 50 till Lektorsstigen. Därifrån är det ungefär fem minuters promenad till badet.

Brunnsviken strandbad

Brunnsviksbadet är ett strandbad med både klippor och gräsytor. Badplatsen har även två flytbryggor med badstege och badflotte. Badet är ingränsad med lina och bojar. Du hittar till badet med tunnelbana till Universitetet och ca 1,3 km promenad till Frescati Hagväg 18.

Utsikt från Fredhällsklipporna. Foto: Michael Toll

Långholmen är ett bra tillhåll för den badsugne. Foto: Johanna Berglund

SÖDERORT

Trekantens strandbad

Badet ligger vid sjön Trekanten i Liljeholmen och omges av fina park- och naturområden runt sjön. Du tar dig till strandbadet med tunnelbana till Liljeholmen och ca 900 meter promenad.

Flatenbadet

Tillgänglighetsanpassat bad med en ramp som leder ner till stranden och vattnet. Vid badplatsen finns boulebanor, beachvolleyplan, grillplats, gungställning. Samt omklädningshytter och toalett. Hit åker du med buss 816 från Gullmarsplan, hållplats Flatenbadet.

Sätrastrandsbadet

Stor badstrand med möjlighet till volleyboll,sitt- och grillplatser samt en kiosk med servering. Ta dig hit genom att ta tunnelbanan till Sätra, därifrån är det ungefär tio minuters promenad ner till vattnet.

Farsta strandbad

Populärt strandbad med utegym, boulebana och möjlighet att spela volleyboll. Du kan ta dig hit med bil, buss eller T-bana till Farsta centrum och gå ner ca 1 km till vattnet.

Stora Sköndals handikappbad

Hitta: Buss 188 mot Sköndalsbro, hållplats Stora Sköndal. 650 meter promenad.

Mälarhöjdsbadet

Här finns ett hopptorn, en lekplats och möjlighet att grilla på anvisad plats. Det finns även ett utegym och en basketbollplan i anslutning till badet. Du tar dig lätt till badet med tunnelbana till Bredäng, och därifrån 1 km promenad.

Ormbergsbadet

Badet är ett av Stockholms stads nya officiella strandbad. Tillgång till brygga finns. Badet ligger vid klipporna i Gröndal och dit tar du dig lätt med kollektivtrafiken.

Långsjöbadet

Långsjöbadet ligger vid Strandängsstigen i stadsdelen Långsjö. Här finns det stora gräsytor och en barnvänlig sandstrand. Hit kan du ta dig med buss till Långsjöplan.

VÄSTERORT

Solviksbadet

Här finns det bryggor, gungor och gungdjur, parksoffor, omklädningshytter, kalldusch och toaletter. Du tar dig till Solviksbadet med tunnelbana till Alvik, sedan Nockebybanan till Smedslätten. Ca 1 km promenad.

Hässelby strandbad

Ett litet strandbad med brygga och stor gräsyta. Badet är omgivet av park och villabebyggelse. Parkering finns i anslutning till badet invid Hässelby strandväg. Och under badsäsongen finns det tillgång till toaletter. Du åker till badet med tunnelbana till Hässelby Strand och sedan en promenad på 1 km.

Johannelundsbadet

En mindre badplats med sandstrand och gräsyta där det finns både parksoffor och bord. Ta buss 114 från Alvik, kliv av vid Svartvikstorg – liten grusväg/gångstig ner till badet. Framme!

Hässelby allmänna bad

Ett litet bad med två barnvänliga sandstränder, ett trädäck, en träbrygga och en betongbrygga. Ta tunnelbanan till Hässelby Strand, sen buss till Vidaholmsbackarna.

Johannesdalsbadet

Sandstrand med grönytor och klippor runt om. Du tar dig lättast hit med kollektivtrafik till Vårbergs Centrum.

Kanaanbadet

Här finns två sandstränder med stora gräsytor, hopptorn och utomhusdusch. Handikapptoalett finns. Café Kanaan har försäljning av glass, fika och lättare luncher. Stor parkeringsplats finns. Närmaste tunnelbana är Blackeberg, men det går även att gå av i Råcksta eller Hässelby Strand.

Lövstabadet

Populärt strandbad med möjlighet att spela beachvolley. Ta  tunnelbanan till Vällingby C eller Hässelby Strand. Från Vällingby tar ni buss 541 och från Hässelby Strand buss 119. Stig av vid hållplatsen Lingonrisgränd och promenera ner mot vattnet.

Malteholmsbadet

Stort strandbad i närheten av Hässelby strands tunnelbanestation. Stora gräsytor och gungor.

Ängbybadet

Stor badplats med två sandstränder och stora gräsytor. Badplatsen är tillgänglighetsanpassad. Du tar dig hit antingen med tunnelbana till Ängbyplan och en kort promenad eller med buss. Busstoppet heter Ängbybadet.

Källa: Stockholms stad