Här får du pröjsa över 10 000 kronor – för en etta i andrahand. Foto: Mostphotos

Här är Stockholms dyraste ettor – över 10 000 i andrahandshyra

Ny statistik visar var någonstans det är dyrast att hyra en lägenhet i andrahand.

  • Publicerad 12:20, 4 jan 2017

Under 2016 annonserade det ut 65 475 andrahandsbostäder på Blocket. 13 800 av dessa låg i Stockholm och i många fall var det rejäla påslag på hyrorna. Idag kostar det i snitt över 7 900 kronor att hyra en etta i andrahand per månad.

De bor i Stockholms mest centrala hem

Dyrast i landet är det på Kungsholmen där ettorna just nu hyrs ut för i snitt 10 300 kronor.

– Bostadskön växer i Stockholm och som resultat hårdnar även konkurrensen på andrahandsmarknaden – detta trots rekordhöga snitthyror, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket, i ett pressmeddelande.

6 stylingmissarna du inte ska göra när du säljer din bostad

Trots de höga andrahandshyrorna blir två av tre boenden uthyrda inom en vecka. Övergripande är det främst bostadsrätterna som har blivit fler på andrahandsmarknaden.

– Kanske har många valt att hellre hyra ut i andra hand än att sälja sin bostad, säger Linnéa Aguero.

Den genomsnittliga andrahandsbostaden i Sverige kostar 7 723 kronor att hyra i andrahand per månad, baserad på 2016 års statistik från Blocket. Det är 9 procent dyrare än 2015.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.