Här är Stockholms mest udda semlor

Idag är det semmeldagen med stort D. Men varför hålla sig till den vanliga när det finns detta...

  • Publicerad 16:00, 1 mar 2019

Semmelpizzan från Haga Tårtcompani & Bageri skapades för att utmana den tidiga semmelwrapen. Bakverket kommer i en pizzakartong och äts som vanliga pizzaslices. Den bakas i stenugn med semmelfyllningen på vilket gör att mandelfyllningen karamelliseras.

Ay, caramba! Årets semmelbomb är nachosemlan

Ölsemlan av Nya Carnegiebryggeriet serveras på fettisdagen. Det är en hemmagjort semla med stoutmandelmassa och maltströssel. För en hunka får du både ölsemlan och en semmelöl bryggd med kardemumma och mandel.

Nachosemlan hos Mr Cake är en semla med en bas av söta veteships med mandelmassa och grädde på toppen.

Sen har vi Semmelgröten, även den från Mr Cake. Det är en havregrynsblandning smaksatt med kardemumma som toppas med biskviekakor, mandlar och mjölk.

Efter semmelwrappen – korvbrödssemla och tacosemla

Semmelshaken från It´s pleat vilket är en vegansk shake med smak av semla. Basen är havredryck, dadlar och mango smaksatt med kardemumma och mandelsmör.

Champagnesemlan som vi redan skrivit om är Grand Hôtels tillskott till semmel-himlen och för femtiofem pix är bullen med grädde, mandelmassa med "aromer av champagne och guldkantad presentation" din.

För dig som är trött på bakverk finns även en Semmelsoda i butiken Soda Nations i Hornstull.

La Febla, ett alternativ för de personer som inte gillar semla eller udda varianter, enligt Alvikbageriet Brioche. Består av mandelmacaron med jordgubbsmarmelad och kardemumma samt en vispad vaniljpannacotta och frystorkade jordgubbar.

Semmelpizzan kommer i Haga Tårtcompani & Bageris egna pizzakartong och går att dela med flera. Foto: Pressbilder.

Fler exempel?

Har du sett fler udda semmel-typer? Maila webben@direktpress.se och tipsa!