Beryktad. @skyltstackaren har ett konto på Instagram där man kan följa Herr Stolpes liv i korsningen Nytorgsgatan/Kocksgatan. Skylten blir ofta påkörd vilket dokumenteras av en okänd upphovshen. Foto: Maja Brand

Här är stolpen i SoFo vars liv gör succé – på Instagram

SoFo:s mest tilltufsade, nermejade och celebra vägskylt står i korsningen Nytorgsgatan/Kocksgatan. Drygt 3000 följer hans liv på Instagram. Här är några historier från Herr Stolpes hårda liv.

  • Publicerad 19:00, 28 jun 2017

25 augusti 2016. Skyltstackaren ligger raklång på marken igen, nerkörd på nytt. På Instagram berättar han om upplevelsen: "Aj jävlar, den visste var den tog. Nu är hösten sannerligen här och löven och skyltarna faller".

5 juli 2016. Korsningens övergångsställen är nymålade men skylten lyser med sin frånvaro. Enligt Instagram-kontot har han varit borta ett tag. "Jag antar att jag förväntas komma "hem" som den förlorade sonen men jag vet fortfarande inte riktigt var jag är så om någon ser mig förvirrad nåonstans så hjälp mig tillbaka. Längtar hem".

Här är katterna som gör nät-succé – jagas av tv-shower över hela världen

"Utgång med grabbarna"

19 juni 2016. "Det blev visst både utgång och efterfest tillsammans med grabbarna igår fast vi bara skulle ta ett par öl och kolla fotboll" skriver Herr Stolpe under ett foto på tre personer som är ute och går med stolpen. Två av dem bär iväg med honom i mörkret. "Sprid detta bland era vänner så behöver inte Missing people rycka ut" vädjar stolpen.

11 juni 2016. Efter en lugn period står stolpen åter på sniskan. Tillknuffad och lite vriden, konstaterar stolpen själv. "Antar att det var någon som ville krocka och bli lite lagom skadad så att han eller hon kunde vara hemma från jobbet och kolla fotboll", skriver Herr Stolpe om sitt öde under fotbolls-EM.

23 september 2015. Regnet faller över krosningen Nytorgsgatan/Kocksgatan och stolpens hål gapar tomt. Enligt Herr Stolpe får han omplåstring och skönhetsvård. "Förhoppningsvis är jag snart tillbaka för allmän beskådan och påkörningsbar igen. Det är min lott här i livet" skriver skylten.

Vem är det som i flera år dokumenterat Herr Stolpes vedemödor och delat med sig av historierna på Instagram på kontot @skyltstackaren? Hör av gärna av dig till redaktionen för mer stolpsnack!

600 000 följer Brommahunden @hectoratos på Instagram

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.