Carl Henrik Svenson (M), Bahare Sjölund (M) och Peter Carlström (M) Foto: Privat/Ingela Bendrot/Privat

Här är Täbymoderaternas framtidsnamn

Hej då Leif. Hej, hej. Ja vem? Kanske inte någon av följande tre. Ännu.

  • Publicerad 14:30, 26 okt 2017

1. Bahare Sjölund, 33 år.

Varför är du ett framtidsnamn?

– Med mina utbildningar inom juridik, sjukvård och ekonomi och genom mitt yrkesliv som bland annat sjuksköterska och ekonom, samt min livssituation som arbetande mamma med små barn boendes i Täby kan jag relatera till många invånares situation. Jag är uppvuxen i Täby och för mig har Täby varit synonymt med trygghet, vilket jag hoppas kunna bidra med till kommande generation Täbybor.

Om någon snackar skit om Täby vad säger du då?

– Jag skulle säga "följ med mig en dag i Täby kommun så får vi se om du fortfarande är av den uppfattningen i slutet på dagen.

Vad är mindre bra med Täby i dag?

– Jag skulle vilja öka medborgardialogen och framför allt försöka motverka faktorer som givit upphov till, enligt min uppfattning, en allt större känsla av otrygghet och oro i samhället som också till viss del avspeglas hos Täbyborna.

Bahare Sjölund Foto: Ingela Bendrot

2. Peter Carlström, 27 år.

Varför är du ett framtidsnamn?

– Jag känner mig engagerad och jag har en vid syn på politiken. Man kan inte bara se ekonomin, den finns där i bakgrunden. Det ska finnas en kvalité och det gäller att se hela människan i ett sammanhang i ett samhälle. Sedan tror jag att jag är rätt diplomatisk och jag brinner för jämställdhets- och jämlikhetsfrågor.

Om någon snackar skit om Täby vad säger du då?

– Hur kan man snacka skit om Täby? Det går inte. Vi har skolor i toppklass, en välfärd som står i hög kvalité, vi är just nu dessutom en växande kommun.

Vad är mindre bra med Täby i dag?

– Jag tror väl att vi har ett utvecklingsområde som handlar om att vi måste kunna försörja den åldrande befolkningen vi har i Täby. Det kommer att vara en utmaning - vi måste kunna locka folk att flytta till kommunen.

Peter Carlström Foto: Privat

3. Carl Henrik Svenson, 27 år.

Varför är du ett framtidsnamn?

– Dels kan jag tänka mig att det är för det engagemang jag har för Täby och för mitt parti. Jag har väldigt stor förkärlek för Täby som kommun, jag är född och uppväxen här, och vill lägga min tid och engagemang på Täby. Jag har stor lokalkännedom.

Om någon snackar skit om Täby vad säger du då?

– Jag brukar säga "Täby är inte bara en fysisk plats, Täby är ett tillstånd". Det brukar känneteckna de som bor här, "Täbybubblan", man är väldigt stolt över sin kommun. Jag brukar visa upp allt som är bra med Täby.

Vad är mindre bra med Täby i dag?

– När man är mellan 14 och 17 år finns det lite lite att göra. Vi har massa sportanläggningar men jag skulle vilja se lite mer fritidsaktiviteter och lite mer uteliv.

Carl Henrik Svenson Foto: Privat

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ny badstrand i Vallentuna

Nyheter I morgon tas första spadtaget för en ny badplats i kommunen.tisdag 21/8 15:11

DEBATT. L: Därför är skolan valets viktigaste fråga

Nyheter Liberalerna i Vallentuna presenterar ett program med 53 punkter för en bättre skola. Bland annat vill man se en läsutvecklingsledare och ett bibliotek på varje skola.tisdag 21/8 9:01