Trivs. Hörnet har blivit en väldigt bra och speciell plats, tycker Carl-Johan Stener. Foto: Lisa Halldén

Här är Täbys nya högstadiehäng

Nu har nya ungdomshänget Hörnet öppnat i Täby centrum. Vi tittade in och sa hej.

  • Publicerad 16:57, 12 feb 2019

I slutet på januari öppnade den nya mötesplatsen Hörnet för Täbys högstadieungdomar. För Carl-Johan Stener, 14, var den efterlängtad.

– Jag är så taggad och glad. Det är roligt att ha någonstans att gå efter skolan, istället för att bara gå hem och inte göra någonting. Nu har jag blivit stammis här. Jag känner att jag är en del av en gemenskap, säger han.

Lokalen i Täby centrum består av ett kafé med en liten bar, en läshörna, ett par skrivbord för läxläsning och några bord där Carl-Johan och ett gäng andra spelar kort. Dessutom finns det en skaparhörna med olika pyssel- och konstmaterial, och ett avskilt mötesrum som går att boka.

Klart för nytt högstadiehäng i Täby

Öppen planlösning

I hörnet finns en upphöjd soffhörna som kan byggas om till en scen när Hörnan har spelningar. På invigningsdagen hade de öppen scen och redan då kom det in önskemål om ett keyboard.

Miriam Blanchette, fritidsledare på Hörnet, menar att det är genom sådana förslag som Hörnet ska utvecklas.

– Vi har lagt grunden men nu börjar de unga själva göra det till sitt eget. Vi vill inte gissa vad de unga vill ha utan förslagen ska komma från ungdomarna själva, säger hon.

Hörnet ska vara till en trygg och jämställd plats och att lokalen har en öppen planlösning är ett led i det.

– Det ska vara tillgängligt och ljust, utan några mörka hörn. Och så ska det kännas att vi satsar på de unga. Och jag tror vi har lyckats. En tjej sa att "det är för fint för att kaosa här", säger Miriam Blanchette.

Stolt. Miriam Blanchette, fritidsledare på Hörnet, tycker att det är viktigt att Hörnet är en trygg och jämställd plats. Foto: Lisa Halldén

Hultsfred riktar stark kritik mot Täby

Nyheter ”Lurade samhällets mest utsatta" I ett brev till Täby kommun riktar Hultsfreds kommun hård kritik till kommunen. De menar att Täby lurat en flyktingfamilj att flytta från kommunen till just Hultsfred.torsdag 18/4 16:54

Nu är padelbanorna klara i Täby park

Nyheter BILDER: Så här ser det ut på platsen På den annars oanvända grönytan i Täby park lyser nu det gröna konstgräset. Idag öppnade Norrorts första padelbanor – utomhus.torsdag 18/4 16:47