Här är veckans mest lästa nyheter på StockholmDirekt.se

Här är veckans mest lästa Stockholmsnyheter

Har du missat något i nyhetsflödet i veckan? Uppdatera dig här med veckans mest lästa nyheter på StockholmDirekt.se.

  • Publicerad 09:00, 24 feb 2019

Ny tunnelbana

I veckan klubbade kommunfullmäktige igenom detaljplaner för den nya tunnelbanan som nu ska sätta igång att byggas. Här hittar du alla stationer, byggtider och skisser.

Mobilbetalning i spärrar

I veckan kunde vi berätta att SL nu testar systemet att betala med mobilbiljetter i spärrarna på T-Centralen. Här berättar vi mer och när planen är att systemet ska finnas i hela SL-trafiken.

Bygg-oro för tunnelbanan

I veckan publicerade även Region Stockholm sin årliga attitydundersökning för den nya tunnelbanan. Väldigt starkt stöd, men samtidigt påpekas det att oron för byggtiden ökar.

Villapriserna i länet

Det är inte bara kring bostadsrätterna som prisbilden ändrats den senaste tiden. Här tar vi ett grepp om förändringarna på villamarknaden, vad villorna kostar kommun för kommun i länet.

Tvärbanan för oljud

De nya tvärbanevagnarna var inte så tysta som utlovats. Nu har SL uppmanat att ta dessa ur trafik vissa delar på dygnet.

Protest mot stora barngrupper

Alltfler barn och försenade byggprojekt sätter hårt tryck på stadsdelens förskolor. Nu ger tvåbarnsmamman Ellinor Strömstedt upp och lämnar Östermalm på grund av förskolesituationen.

Stor guide till sommarjobb

Här listar vi några av de större arbetsgivarna för de som letar sommarjobb i år.

Brand i restaurang

En snabbmatsrestaurang i Arninge brann ned i veckan.

SL-kaos

En nedriven kontaktledning stoppade Roslagsbanan och spårfel sinkade flera pendeltåg. Även denna vecka hade SL-trafiken struligt.

Nedsläckt tv-kändis

Södermalmsbon Kevin Kryle är aktuell i realityserien Nedsläckt land där deltagarna utan förvarning ska klara sig i ett strömlöst samhälle i 12 dagar. Här förklarar han varför medverkan gav honom mersmak.