Här backar p-vakterna när de ser militären

Nu är Livgardets militärövning Terminus 18 igång och soldaterna har anlänt till Lilla Essingen. Kort sagt: fel läge att lappa bilar.

  • Publicerad 10:16, 18 okt 2018

På torsdagsmorgonen var det lugnt och soldaterna höll som bäst på att anlända och säkra fastigheten Primus, men fram till och med lördag kommer det bli betydligt mer action.

Uppdraget kommer vara att försvara fastigheten enligt militärer på plats och de har tillstånd för skottlossning, med lösa skott som dock låter som riktiga skott, fram till och med lördag.

Nu pågår stor militärövning i Stockholm

Boende kan passera men under övningarna kommer det finnas kontrollanter kring området och medborgare uppmanas att inte passera avspärrade områden för sin egen säkerhet. Enligt Försvarsmakten är övningarna inte farliga utan alla soldater och ”skådespelare” vet vad som gäller kring säkerhetsbestämmelserna, enligt ett pressmeddelande.

Här ska militären öva för krig i Stockholm

Cirka 400 soldater deltar i den här första övningen som sker på fem platser i länet, nästa övningsomgång är vecka 45.

ANLÄNT. Soldaterna är på plats på Lilla Essingen. Foto: Per Brandt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Stor rivning föreslås i City

Nyheter Nu avgörs striden om omstridda bygget Trots kritik från länsstyrelsen. Nu ska staden klubba planerna på att riva Passagenhusen i City och bygga ett nytt niovåningshus.onsdag 21/11 7:00

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00