Här blir det godisbutik på gammalt vis

Den tomma lokalen fylls snart av godis. Om några veckor öppnar Karamellgränd i Ekerö centrum. – Min idé är en godisbutik i lite gammal stil, säger delägaren Fredrik Lovegård.

  • Publicerad 01:15, 2 nov 2019

Tänk en gammal fin godisbutik.

Sedan Djurknuten bytte lokal i Ekerö centrum har det gapat tomt i hörnlokalen. Men inte länge till. Just nu pågår ombyggnad och delägarna Fredrik Lovegård och Staffan Svenssons förhoppning är att öppna sin godisbutik i slutet av november.

Idén fick Färingsöbon Fredrik Lovegård när han köpte kattmat på Djurknuten.

Då fick jag höra att de skulle flytta. Jag planterade en idé hos Staffan, en spontan tanke som han gick i gång på, säger han.

Som ur Pippi Långstrump

De senaste veckorna har Fredrik Lovegård platsbyggt inredningen. Han ser framför sig en godisbutik som tagen ur Pippi Långstrump.

– Tänk en gammal fin godisbutik. Mycket godis, men ändå lite luftigt och inte så packat som i andra butiker. Det blir mysigt, säger han.

Konceptet är lösviktsgodis, finare praliner och beställningstjänster.

– Markplan blir butik för allmänheten, på lagret kommer vi att packa julkorgar, påskägg och även försöka ge oss in på barnkalaspåsar. Man ska kunna ringa eller mejla in en beställning, sedan får man begära en leverans eller hämta kartongen färdigpackad, säger Lovegård.

Enligt fastighetsförvaltaren Annika Sandquist passar godisbutiken in bra.

– För det första finns inget liknande här ute. Det riktar sig till familjer och kommer bli en härlig färgglad butik, säger hon.

Ekerö centrum

Förutom lokalen där Karamellkungen flyttar in har det varit stor rotation i Ekerö centrum det senaste året.

Tidigare i år lämnade inredningsbutiken Kingswood sin lokal. Där öppnar snart restaurangen Poké bowl.

Djurknuten flyttade nyligen in i den lokal som tidigare huserade klädbutiken Ridderheims.

Uppdraget: Patrullera våra gator och torg

Nyheter Vi tog rygg på Vällingbypolisens nya tillskott I slutet av förra året gick polisen ut med att 150 nya aspiranter skulle anställas i Stockholm. Av dem började sex stycken i Vällingby. Så vad är det som får en att vilja ge sig ut på våra gator som...fredag 24/1 16:32

Experten om välfärdsmiljarderna: "Ingen långsiktig lösning"

Nyheter LISTA: Så mycket kan din kommun få I dagarna blev det känt att Sveriges kommuner och regioner kan få ett tillskott till välfärden. Annika Wallenskog, chefsekonom på Sveriges kommuner och regioner, förklarar vad tillskottet betyder för...fredag 24/1 11:46

Därför ändras sop-taxan för Ekerös villaägare

Nyheter Nya avgifter väcker frågor De nya priserna för sophantering har upprört en del villabor i Ekerö. För dyrt tycker vissa. Feltänkt, tycker andra.torsdag 23/1 16:10