Här blir det godisbutik på gammalt vis

Den tomma lokalen fylls snart av godis. Om några veckor öppnar Karamellgränd i Ekerö centrum. – Min idé är en godisbutik i lite gammal stil, säger delägaren Fredrik Lovegård.

  • Publicerad 01:15, 2 nov 2019

Tänk en gammal fin godisbutik.

Sedan Djurknuten bytte lokal i Ekerö centrum har det gapat tomt i hörnlokalen. Men inte länge till. Just nu pågår ombyggnad och delägarna Fredrik Lovegård och Staffan Svenssons förhoppning är att öppna sin godisbutik i slutet av november.

Idén fick Färingsöbon Fredrik Lovegård när han köpte kattmat på Djurknuten.

Då fick jag höra att de skulle flytta. Jag planterade en idé hos Staffan, en spontan tanke som han gick i gång på, säger han.

Som ur Pippi Långstrump

De senaste veckorna har Fredrik Lovegård platsbyggt inredningen. Han ser framför sig en godisbutik som tagen ur Pippi Långstrump.

– Tänk en gammal fin godisbutik. Mycket godis, men ändå lite luftigt och inte så packat som i andra butiker. Det blir mysigt, säger han.

Konceptet är lösviktsgodis, finare praliner och beställningstjänster.

– Markplan blir butik för allmänheten, på lagret kommer vi att packa julkorgar, påskägg och även försöka ge oss in på barnkalaspåsar. Man ska kunna ringa eller mejla in en beställning, sedan får man begära en leverans eller hämta kartongen färdigpackad, säger Lovegård.

Enligt fastighetsförvaltaren Annika Sandquist passar godisbutiken in bra.

– För det första finns inget liknande här ute. Det riktar sig till familjer och kommer bli en härlig färgglad butik, säger hon.

Ekerö centrum

Förutom lokalen där Karamellkungen flyttar in har det varit stor rotation i Ekerö centrum det senaste året.

Tidigare i år lämnade inredningsbutiken Kingswood sin lokal. Där öppnar snart restaurangen Poké bowl.

Djurknuten flyttade nyligen in i den lokal som tidigare huserade klädbutiken Ridderheims.

Denice kan vinna pris på Lärargalan

Nyheter Gala. På måndag kan Ekebyhovs Denice Sverla vinna: ”Jag är en prestationsmänniska” Hon njuter varje dag på jobbet. Ekebyhovsläraren Denice Sverlas arbetsglädje har fått hennes elever att nominera henne till Lärargalan. – Då vinner vi tillsammans, säger hon.torsdag 14/11 11:25

Hon blir ny vd för Ekerö bostäder

Nyheter Rekryteringsprocessen är över. I veckan presenterades Ann Söderström som ny vd för Ekerö bostäder. Men hon börjar inte förrän till våren.lördag 9/11 1:15

Svårt för Fittjabussen att hinna med färjan

Nyheter Fastnar i köer. Vissa bussturer har tvingats vända Den nya busslinjen till Fittja har problem med framkomligheten. När bussen fastnar i köer på Slagstasidan har förarna svårt att hinna till färjan.lördag 9/11 1:15