Kövarning under midsommarhelgen. Här är vägarna och tiderna du ska undvika Foto: Mostphotos

Här blir köerna i trafiken värst i midsommar

Midsommar är en av de mest intensiva trafikhelgerna i Stockholm. Här är vägarna och tiderna du ska undvika om du inte vill hamna i jätteköer.

  • Publicerad 12:26, 18 jun 2019

Det är Trafik Stockholm som har tagit fram statistik kring hur köandet på vägarna har sett ut tidigare år för att ta fram en prognos kring hur det kommer se ut i år. Enligt prognosen får man räkna med ökad trafik och låååååånga köer ut från Stockholm från torsdag eftermiddag och under kvällen, men även under fredag förmiddag.

Nya siffror: Biltrafiken minskar i hela innerstan

Även på söndag kan man räkna med köer på flera håll när midsommarfirande Stockholmare ska tillbaka. Här är de värst drabbade sträckorna och tiderna enligt prognosen.

Hastigheten på Nynäsvägen ska sänkas

Så blir trafiken ut från Stockholm på torsdag

Väg 222 på Värmdö

Köer i båda riktningar genom Värmdö. Särskilt på sträckan mellan Gustavsberg och Grisslinge. Ingan angivna tider för när det är som värst men räkna med köer.

E4/E20 mot Nyköping/Eskilstuna

Köerna söderut uppstår oftast vid Motorvägsbron i Södertälje och sprider sig mot Stockholm. Köerna väntas öka redan vid lunchtid för att sedan vara som längst vid 16-tiden. Vid 20 räknar trafikverket att de ska vara borta. Även körisk mellan 7 och 14 på midsommarafton.

Väg 276 Roslagsvägen

Högt tryck på färjan till Ljusterö kan skapa köer ut på väg 276. Ska man norr om Roslags-Kulla på väg 276 kan man alternativt köra E18 mot Norrtälje och sedan väg 276 söderut.

E18 mot Norrtälje

Köer uppstår ofta i trakten kring Brottby och sprider sig mot Stockholm. Köerna väntas starta vid klockan 14 och hålla på till runt 20. Värst är det kring 17-tiden

E4 mot Uppsala

Köer uppstår oftast vid Stora Wäsby och sprider sig mot Stockholm. Köerna väntas öka vid lunch för att sedan minska kring 19-tiden. Som värst lär det vara vid 16-tiden.

E18 mot Enköping

Köer uppstår förbi Tensta/Rinkeby. Det väntas vara köigt mellan klockan 14-18 men inte lika intensivt som på andra utfartsleder i Stockholm.

Källa: Trafiken.nu

Så blir trafiken in till Stockholm på söndag

E4/E20 mot Stockholm

Köer både förbi Motorvägsbron i Södertälje och Hallunda och växer sig söderut. På båda platserna kan man räkna med köer mellan klockan 13 och 18.

E4 mot Stockholm

Köer både förbi Upplands Väsby och genom Solna och växer sig norrut. Vid båda platserna kan man räkna med köer mellan klockan 14 och 19.

Väg 222 mot Stockholm

Mindre köer kan uppstå på flera platser in mot Stockholm, framförallt mellan klockan 14-19.

Källa: Trafiken.nu

Så här väntas köerna bli dagens före midsommar och på söndag. Foto: Trafiken.nu

SL-trafiken

Nacka/Värmdö: räkna med längre restider på grund av Midsommartrafike

Norrtälje: Räkna med restider kan ta längre än normalt på grund av midsommartrafik.

Södertälje: 20 juni klockan 15.00-22.30 trafikerar inte linje 748 och 749 sträckan Liljeholmen-Fittja och omvänt på grund av framkomlighetsproblem på E4.

Tyresö: Förseningar kan uppstå på grund av midsommartrafik