Julklappar. "Ett fantastiskt engagemang i området", säger Viktoria Serrander, enhetschef på BVC Blackeberg.

Här blir skänkta leksaker julklappar i Bromma

Julen kan vara en tuff tid ekonomiskt för barnfamiljer. Därför har BVC i Blackeberg börjat samla in leksaker som förvandlas till julklappar.

  • Publicerad 16:31, 6 dec 2018

För tre år sedan började barnavårdcentralen i Blackeberg skänka julklappar till familjer som inte hade det så gott ställt. Boende i området lämnade in klappar, hela och rena, och andra kom och hämtade.

Initiativet fick positiv respons och för varje år är det fler och fler som engagerar sig. Förra året delades 200 julklappar ut till behövande.

– Det är ett fantastiskt engagemang i området. Häromdagen var det tre barn som hade samlat ihop leksaker som de ville skänka, säger Viktoria Serrander. enhetschef på BVC Blackeberg.

Hur kom ni på idén?

– Vi vet att julen är en tuff tid ekonomiskt för många, med stora krav på att alla barn ska ha många julklappar. Vi finns till i ett område där det är både hög- och låginkomsttagare så vi ville hjälpa till, säger hon.

Några veckor innan julafton slås de skänkta leksakerna in i presentpapper och får en kort beskrivning. Sedan placeras alla under en julgran i väntrummet.

– Man behöver inte ringa och fråga eller anmäla sin ankomst. Det är bara att kika in och hämta en julklapp.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

60 års kamp för kvinnor inom polisen

”Männen kallade oss attrapper” Männen på stationen vägrade jobba med dem. De kallades "attrapper", och de som blev gravida löd under öknamnet "halvpoliser". Nu är det 60 år sedan de första kvinnliga poliserna började patrullera...fredag 14/12 16:29

Populär badplats försvinner i västra Stockholm

Bad och båtklubbar måste flytta när värmeverk byggs ut Planen för placeringen av piren vid det nya värmeverket i Lövsta har spruckit. Det gör att både Lövstabadet och båtklubbarna måste flytta.fredag 14/12 15:36