Julklappar. "Ett fantastiskt engagemang i området", säger Viktoria Serrander, enhetschef på BVC Blackeberg.

Här blir skänkta leksaker julklappar i Bromma

Julen kan vara en tuff tid ekonomiskt för barnfamiljer. Därför har BVC i Blackeberg börjat samla in leksaker som förvandlas till julklappar.

  • Publicerad 16:31, 6 dec 2018

För tre år sedan började barnavårdcentralen i Blackeberg skänka julklappar till familjer som inte hade det så gott ställt. Boende i området lämnade in klappar, hela och rena, och andra kom och hämtade.

Initiativet fick positiv respons och för varje år är det fler och fler som engagerar sig. Förra året delades 200 julklappar ut till behövande.

– Det är ett fantastiskt engagemang i området. Häromdagen var det tre barn som hade samlat ihop leksaker som de ville skänka, säger Viktoria Serrander. enhetschef på BVC Blackeberg.

Hur kom ni på idén?

– Vi vet att julen är en tuff tid ekonomiskt för många, med stora krav på att alla barn ska ha många julklappar. Vi finns till i ett område där det är både hög- och låginkomsttagare så vi ville hjälpa till, säger hon.

Några veckor innan julafton slås de skänkta leksakerna in i presentpapper och får en kort beskrivning. Sedan placeras alla under en julgran i väntrummet.

– Man behöver inte ringa och fråga eller anmäla sin ankomst. Det är bara att kika in och hämta en julklapp.