Även i år kan familjer som har det knapert ekonomiskt kring jul hämta skänkta julklappar på Bvc Åkermyntan. Foto: Bvc Åkermyntan

Här blir skänkta leksaker julklappar i Hässelby

Även i år kan familjer som har det knapert ekonomiskt hämta skänkta julklappar till barnen på barnavårdscentralen i Åkermyntan. Paketen är märkta med innehåll och lämplig ålder.

  • Publicerad 16:32, 6 dec 2018

Förra året samlade BVC Åkermyntan in julklappar som sedan kunde hämtas av familjer som hade svårt att få julen att gå ihop ekonomiskt. Även i år har människor lämnat in saker som får nya hem till jul.

– Det här kommer vi aldrig att sluta med! Vi har fått in massa julklappar så nu tar vi inte emot fler, däremot är man jättevälkommen att komma hit och hämta om man behöver, säger Sofia Bond, samordnare på BVC Åkermyntan.

Skänks av privatpersoner

Klapparna skänks av privatpersoner och sedan slår personalen in dem. Paketen märks med innehåll och vilken ålder de är lämpliga för. Sofia Bond berättar att de har tagit ett aktivt beslut att inte märka paketen utifrån om de passar bäst till en flicka eller pojke.

Alla som känner att de behöver är välkomna, även om man inte går på BVC-mottagningen.

– I vårt område är det ju fler som har det gott ställt än som inte har det gott ställt och vi vill att klapparna når ut till dem som verkligen behöver, säger Sofia Bond.

Förra året lämnades de julklappar som blev över till barnfamiljer på ett boende för nyanlända. Tanken är att göra något liknande i år.

– Ja, blir det något över så gör vi likadant. Det var barn som faktiskt inte hade några gosedjur alls så de blev jätteglada, säger Sofia Bond.

Julklapparna ligger under granen fram till mellandagarna. Man behöver inte föranmäla att man vill komma dit för att hämta ett paket.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här är veckans mest lästa Stockholmsnyheter

Nyheter ✓Har du missat något i nyhetsflödet? ✓Här är topp tio-listan Nya hyror, ombildningar och strid kring sommargågator. Det är några av veckans mest lästa artiklar på StockholmDirekt.se.lördag 16/2 9:10

QUIZ: Vad kan du om Stockholms historiska spårvagnar?

Nyheter Stockholms spårvagnar har och är ett kärt inslag i stadsbilden. Men vad kan du om dess historia. Testa dina kunskaper i vårt quiz.lördag 16/2 9:00