Råcksta torg sprang till liv när förskolebarnen ställde ut sin konst. Barnen fick också väva fram ett konstverk tillsammans under dagen. Foto: Victor Malmcrona

Här blir torget i Råcksta en ateljé för barnen

För en dag förvandlades Råcksta torg till en ateljé när förskolebarn ställde ut sin konst. Det var en del av förskolans dag där Västerortsbarn deltog.

  • Publicerad 10:50, 17 maj 2019

Hur ser du Råcksta om 100 år? På det temat har barn från sju förskolor i Västerort skapat konst som på torsdagen ställdes ut på torget i Råcksta.

Det fanns en station för att skapa i lera, en utställning av besjälade pinnar, en väv som växte fram under dagen och såpbubblor.

– Jag har surrat en pinne i regnbågsfärger! säger ett av barnen glatt.

Skapandet flyttar ut

Marie Norén, ateljerista på Råcksta förskolor, har med sina kollegor varit på plats sen klockan sex på morgonen för att ställa i ordning allt.

– Det är kul att barnen får se att skapandet kan flytta ut i offentligheten, säger hon.

Syftet med utställningen är bland annat att barnen ska få synas och vara en aktiv del av sin närmiljö, menar Marie Norén.

"Bra att de får visa upp"

Andreas Lydhagen är förälder till ett av de barn som ställer ut på torget. Han är där och tittar på utställningen.

– Det är jättefint och det är bra att de får visa upp vad de jobbar med, säger han.

Utställningen på gick från åtta på morgonen, till klockan 17.30 på eftermiddagen. Nu har den plockats ner.

Just nu: Här gjuts de första betongfundamenten till nya Hamamhuset

Nyheter Första livstecknet på 1,5 år Det omtalade Hamamhuset är på väg att få nytt liv. Nu täcks Östgötagatan av betongfundament som ska användas till byggkranen. Nästa sommar beräknas projektet vara klart.fredag 16/8 18:31

Här ska Kälvesta få falluckor – mot fortkörare

Nyheter Så fungerar det nya hindret För att hindra att folk kör för fort tittar staden på en ny metod – falluckor. Sörgårdsvägen i Kälvesta är en av två platser i Stockholm där det nya hindret ska testas.fredag 16/8 17:30

Vi är Västerort

Stockholm Direkt